Треньорът на Интер Лучано Спалети се оправда с напрежението след голямата издънка на тима у дома срещу ПСВ Айндховен.

Отборът от Милано имаше нужда да победи тоталния аутсайдер в групата от Холандия, който не играеше за нищо в този мач, за да се класира на директните елиминации в Шампионската лига, след като Барса помогна на тима и не позволи загуба от Тотнъм. Вместо това обаче "нерадзурите" врътнаха само реми 1:1 у дома.

"Не успяхме да запазим спокойствие, макар че всичко беше възможно и знаехме, че ако победим можем да продължим напред. Тактически не бяхме добре организирани, лесно губехме топката и позволихме ПСВ да направи някои опасни контраатаки. Напрежението беше твърде голямо за нас и не издържахме", обяви той на пресконференцията след мача.

"Имахме шансове да вкараме още голове и да стигнем до победата, но в крайна сметка не показахме правилното отношение при завършването на атаките и поради тази причина не се стигна до повече попадения във вратата на противника".

"Понякога просто нещата не се получават. Така стана и при нас. Трябваше просто да запазим спокойствие и да играем с такова. Нуждаем се от силна воля и ментална сила, за да продължим напред след тази разочароваща развръзка".