Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино похвали играчите си след убедителната победа с 3:0 над Борусия (Дортмунд) в първата среща от 1/8-финалите на Шампионската лига между двата отбора. На практика след този резултат изглежда почти сигурно, че Спърс ще успее да елиминира германците.

"Не бих казал, че сме били нервни, но през второто полувреме определено играхме доста по-добре от противника", обяви той на пресконференцията след мача.

"По време на почивката показах на играчите някои ситуации в които според мен можехме да се справим доста по-добре, а момчетата ме разбраха перфектно. Опитах се да помогна на отбора да вземе правилните решения на терена и се радвам, че помогнах".

"Плюс това в такива ситуации имаш нужда и от късмет, а не мога да кажа, че ние нямахме такъв тази вечер. Самото начало иначе бе адски трудно за нас и не успяхме да играем така, както искахме, през първото полувреме".

"След почивката обаче бяхме просто фантастични. След първия гол започнахме да играем с много по-голяма увереност и лесно дойдоха и втория, и третия, гол", отбеляза още аржентинецът.

"Това обаче е само първата половина на мача. Постигнахме страхотен резултат, но ни предстои труден реванш в Германия. Имаме още много работа за вършене преди да елиминираме Борусия", завърши той.