Дългоочакваният мач между Ливърпул и Байерн Мюнхен чука на вратата! Петкратните първенци на Европа ще се изправят утре вечер на "Анфийлд" в първи 1/8-финал в Шампионска лига.

Фаворит в подобен сблъсък няма и двата колоса имат своите плюсове и минути. В последните месеци мърсисайдци се представят далеч по-солидно от баварците. Опитът обаче е на страната на германския хегемон, чиито звезди са врели и кипели в подобни битки.

Погледите ще бъдат вперени в голмайсторите на Ливърпул и Байерн, Мохамед Салах и Роберт Левандовски. Египетският ас не намира формата си в Шампионска лига от миналия сезон, когато отбеляза 10 гола, отчете се с 5 асистенции и беше с основна заслуга за класирането на финал.

През настоящата кампания Салах има 3 попадения в турнира на богатите и още не е направил решаващ пас. На другия полюс е Левандовски. В груповата фаза той разпечата противниковите врати 8 пъти и оглавява голмайсторската листа, изпреварвайки Лео Меси (6). Полският стрелец също чака първата си асистенция през сезона в Шампионска лига. При него това е по-разбираемо, тъй като е изявен консуматор за разлика от Салах.

Едно е сигурно, представянето на Салах и Левандовски в двата мача със сигурност ще окаже голямо влияние за крайния изход. Но не бива да се пропуска фактът, че Ливърпул и Байерн имат още звездни футболисти, които могат да наклонят везните.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffcbayern.en%2Fposts%2F2553964528007939&width=500" width="500" height="620" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>