Манчестър Юнайтед сътвори чудото с доста резерви в състава си и стигна до успех с 3:1 при гостуването си на ПСЖ на "Парк де Пренс". Така отборът се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига след общ резултат от двата мача 3:3 и правилото за повече голове на чужд терен. 

Гостите на практика нямаше какво да губят и отборът показа добър футбол, като при малко повече късмет можеше да стигне до сензационния обрат. Оле Гунар Солскяер не можеше да разчита на голяма част от титулярите си и в стартовия състав имаше няколко резерви. В крайна сметка обаче отборът показа добър футбол и заслужено победи.

Лукаку бе точен във 2-ата минута, а десет след това Бернат изравни. Все пак Ромелу стигна до нов гол в 30-ата минута и така върна преднината на своя тим. Инфарктният момент дойде в продължението, когато с помощта на VAR реферът отсъди дузпа за Юнайтед, за игра с ръка на Кимбембе. Рашфорд застана зад топката и реализира. 

Интересно е да се отбележи също, че това бе пето поредно гостуване във Франция на Юнайтед без загуба. За последно тимът допусна поражение на френска земя през 2005 година. 

С тази победа английският гранд влезе в историята като първият отбор, който продължавава напред в турнира след загуба у дома с два или повече гола в първия мач. 

В състава на Юнайтед се появи абсолютен дебютант - 17-годишният Мейсън Гринууд, който замени Ашли Йънг за последните минути. 


Срещата започна по най-добрия възможен начин за гостите от Манчестър и още във 2-ата минута те стигнаха до така желаното първо попадение.

Кехрер направи фрапантна грешка и при опита си да върне назад топката тя бе поета от Лукаку, който излезе сам срещу Буфон и го преодоля, за да даде аванс на „червените дяволи” в резултата.

За съжаление на гостите обаче парижани бързо коригираха грешката си и в 12-ата минута Мбапе с фантастично подаване на далечната греда намери непокрития Бернат, който с лекота прати топката в опразнения ъгъл и изравни.

През следващите минути французите контролираха случващото се на терена. В 20-ата минута Бернат отправи опасен удар, който обаче бе спасен от Де Хеа.

Само две минути след това парижани създадоха нова много опасна атака, която завърши с удар на Ди Мария, който премина много близо покрай вратата.

В 30-ата минута легендата Буфон направи безумна грешка и изпусна една топка, а Лукаку, който бе в малкото наказателно поле, просто довкара кълбото във вратата на парижани.

Пет минути след това Бейи бе принудително заменен от Далот. Точно след смяната Юнайтед бе на косъм от трети гол след удар на Рашфорд, който премина покрай гредата, но страничният съдия вдигна флага за засада.

Второто полувреме започна активно за домакините, които всячески търсеха изравнителен гол, но Юнайтед действаше доста добре в защита.

В 56-ата минута домакините вкараха изравнителен гол, но той бе отменен заради засада, а минути след това Ди Мария стреля от дистанция. Де Хеа обаче се намеси брилянтно и спаси.

През следващите минути не се създаде нищо кой знае колко интересно пред двете врати.

В 83-ата минута Мбапе излезе сам срещу Де Хеа, но не успя да го преодолее. След това топката стигна до Бернат, който нацели страничната греда. 

В 92-ата минута Юнайтед получи дузпа, след като Кимбембе игра с ръка в наказателното си поле и реферът с помощта на VAR взе решението си. Зад топката застана Рашфорд, който прати тима си на 1/4-финал.

ПСЖ – Манчестър Юнайтед 1:3
0:1 Лукаку 2
1:1 Бернат 12
1:2 Лукаку 30
1:3 Рашфорд 90+4 дузпа

ПСЖ: Буфон, Кимбембе, Силва, Кехрер (72 – Паредес), Бернат, Маркиньос, Верати, Ди Мария, Дракслер (70 – Мюние), Алвеш, Мбапе

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Бейи (35 – Далот), Смолинг, Шоу, Линдельоф, Йънг (87 - Гринууд), МакТоминей, Фред, Рашфорд, Перейра (80 – Чонг), Лукаку