Треньорът на Барселона Ернесто Валверде остана изключително доволен от победата с 1:0 при визитата на Манчестър Юнайтед, на "Олд Трафорд" в снощния 1/4-финален мач от Шампионската лига между двата тима. Все пак обаче той побърза да припомни, че предстои и втора среща и нищо не е решено.

"Само вижте каква атмосфера имаше на стадиона. На такова място не се побеждава изобщо лесно, а нашата победа на практика е една голяма крачка към класирането за следващата фаза на турнира, но още нищо не сме решили. Предстои ни много тежък реванш", коментира той на пресконференцията след мача.

"Видяхте какво направиха Юнайтед в Париж, така че изобщо не трябва да се успокояваме. Тогава те бяха загубили първата среща с 0:2, но се вдигнаха и направиха огромен подвиг. Просто ще забравим за този мач и ще изиграем втория на пълна концентрация".

"Трудно е цял мач на това ниво да поддържаш високо темпо и е нормално да има спадове и прогрес в играта на един отбор. Това беше един изключително труден мач за нас. Публиката беше срещу нас, а противникът не ни даваше да играем и направи срещата много тежка за моя отбор".

"Това предизвиква едно неприятно усещане, че все едно някой те мачка. Все пак обаче ние взехме това за което бяхме дошли. За наша радост нашият вратар нямаше особено работа, но трябваше да преживее разни трудности пред неговата врата".