Защитникът на Тотнъм Ян Вертонген изрази задоволството си от два момента в снощния драматичен успех над Манчестър Сити на четвъртфинала в Шампионската лига. Единият е влизането в игра на испанския ветеран Фернандо Йоренте, както и решаващата намеса на ВАР-системата в последната инфарктна ситуация в мача.

В 3-ата минута на добавеното време съдията Джунейт Чакър използва помощта на ВАР, за да отмени петия гол на Манчестър Сити, реализиран от Рахийм Стърлинг и отсъди засада. По този начин крайното 4:3 облагодетелства Тотнъм заради повечето голове на чужд терен.

"Йоренте е много важен играч за нас, той вкара голове в няколко наистина ключови моменти през този сезон. Винаги е готов да помогне, помогна и сега при гостуването на Сити. Този човек е обичан от всички в съблекалнята, казва защитникът на "шпорите и белгийски национал Ян Вертонген.

Участвайте в играта ни с прогнози в Шампионска лига и печелете награди!

"Обикновено в ситуации като тази в 93-ата минута всички търсят съдията, за да протестират, че има засада или фаул. Но в този миг никой не мислеше за засада, всички просто рухнаха долу на земята. Оставаха броени минути и аз се опитах да ги вдигна и да се раздадем до край. Но в един момент от някъде изникна ВАР и ни спаси, разказва още Вертонген.

Един от най-зрелищните мачове в историята на Шампионската лига предложи седем гола, пет от които в първите 20 минути. Отделно имаше намеса и на ВАР на два пъти, като решителните решения бяха два- зачетен гол на Йоренте при евентуална игра с ръка, както и отменен гол на Манчестър Сити заради засада.