Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино трудно намираше думи от радост след невероятния обрат с 3:2 при визитата на Аякс с който отборът му за първи път в своята история успя да се класира за финала на Шампионската лига.

Амстердамци бяха постигнали успех с 1:0 в Лондон, а у дома отборът водеше с 2:0 и не се виждаше какво може да се случи. Тогава обаче блесна Лукас Моура, който наниза хеттрик и остави докосналите финалния мач футболисти на противника с празни ръце.

"Това е една от най-важните нощи в моя живот. Трудно е да опиша чувствата си в момента", започна Почетино интервюто си пред "Скай Спортс".

"Преди казах, че играчите ми са герои. Но сега смело мога да кажа, че те са супергерои с това, което направиха в Амстердам. Това, което мога да направя, е да поздравя всички тези момчета за сърцатото им представяне".

"Никой не вярваше в нас, че ще играем финал на Шампионската лига. Още в началото на сезона никой не ни слагаше в сметките за нещо подобно. Но ето, че е факт, че вече сме на финал. Мисля, че напълно заслужено спечелихме тази вечер и напълно заслужено ще играем за трофея".

"Всичко, което показахме през второто полувреме, беше невероятно. Първото полувреме бе наистина жестоко за нас. Имахме пасив от три гола в общия резултат и не се виждаше как може да се случат нещата, но моите играчи показаха, че във футбола всичко е възможно". 

"Тази вечер аз научих много от моите футболисти и мога да кажа спокойно, че този път не аз на тях, а те на мен са учители. Кефът е голям, тъй като всичко това, което сме правили, в крайна сметка си е заслужавало", каза още той.