Президентът на УЕФА Александър Чеферин остана възхитен от впечатляващите обрати в полуфиналите от Шампионската лига. Според него вълнуващите мачове са прекрасна реклама за най-престижния клубен турнир в света.

През седмицата Ливърпул възкръсна срещу Барселона и заличи изоставане от три гола гола след победата с 4:0 на "Анфийлд". От своя страна Тотнъм също беше изправен пред отпадане, но английският клуб заслужи мястото си на финала с три попадения след почивката на реванша с Аякс.

"Фантастичните мачове в Ливърпул и Амстердам дадоха достатъчно доказателства за славната непредсказуемост на играта. Ливърпул и Тотнъм заслужават най-високата оценка за начина, по който обърнаха изоставане от три гола и се бориха срещу прогнозите", каза Чеферин.

Той допълни: "Постиженията на двата отбора показаха, че всичко е възможно в нашата красива игра. Двата мача бяха прекрасна реклама за калибъра и привлекателността на Шампионската лига".

Чеферин поздрави също Челси и Арсенал за класирането им за финала в Лига Европа. За пръв път в историята само отбори от една страна ще участват в спора за трофеите в двете клубни надпревари в Европа.

"Срещата на двата лондонски клуба във финала обещава да бъде един много специален повод не само за техните фенове, но и за домакините от Азербайджан, каза още Чеферин, цитиран от "Дневник".

Финалът в Лига Европа ще се играе в Баку на 29 май, докато спорът за трофея в Шампионската лига е на 1 юни в Мадрид. Домакин на финалния сблъсък в най-престижния клубен турнир ще бъде стадионът на Атлетико - "Уанда Метрополитано".