Лео Меси и автоголовете са най-силните оръжия на Барселона в Шампионска лига от сезон 2017/18 до сега. Това изчисли Opta след победата на каталунците с 2:1 Славия в Прага, след като Питър Оладежи Олайинка заби топката в собствената си врата.

За този период петкратният носител на Златната топка се е разписвал 19 пъти в турнира на богатите, а съперниците на каталунците са си отбелязали 7 автогола. В класацията следват Луис Суарес и Осман Дембеле с по 4 попадения.

Най-много автоголове в историята на Шампионска лига пък си е отбелязвал Манчестър Юнайтед. Играчи на "червените дяволи" са вкарвали топката в собствената си врата 8 пъти, включително и през миналия сезон, при загубата с 0:1 от Барса на "Олд Трафорд".

"Не играхме на нивото на Барселона", заяви след мача в Чехия вратарят Марк-Андре тер Стеген, който беше с основна заслуга за успеха с чудесните си спасявания. "Има неща, които трябва да подобрим, но ще говорим за тях на тренировките, не пред медиите", добави германския национал. 

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="fr" dir="ltr">7 - Barcelona top scorers in Champions League since 2017/18:<br><br>19 - Lionel Messi<br>7 - OWN GOALS<br>4 - Luis Suárez<br>4 - Ousmane Dembélé<br><br>Strange. <a href="https://t.co/4jzEG1wuuT">pic.twitter.com/4jzEG1wuuT</a></p>&mdash; OptaJose (@OptaJose) <a href="https://twitter.com/OptaJose/status/1187106445902450688?ref_src=twsrc%5Etfw">23 октомври 2019 г.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>