Европейският шампион Ливърпул врътна домакинско реми 1:1 срещу италианския Наполи на своя "Анфийлд".

Това стана в среща от Група Е на Шампионската лига след която мърсисайдци са лидери в класирането с актив от 10 спечелени точки, докато италианците са втори с точка по-малко.

Като цяло обаче интригата в групата ще бъде пълна, тъй като Залцбург е трети със 7 точки и в последния кръг приема именно еврошампиона. 

Мертенс откри за гостите в 21-ата минута, а в 65-ата Ловрен изравни.


Срещата започна доста изненадващо скучновато и не стана факт така очаквания домакински натиск от страна на "мърсисайдци".

В 19-ата минута домакините получиха тежък удар, след като се наложи Юрген Клоп да прави принудителна смяна заради травма на Фабиньо и на неговото място влезе Вайналдум.

Две минути след това италианците стигнаха до гол от нищото. Мертенс получи страхотно извеждащо подаване от Ди Лоренцо и навлезе в наказателното поле, а след това с мощен удар от малък ъгъл "препарира" Алисон и даде аванс на гостите.

В ситуацията трябваше да се намесва и VAR, като бе видяно дали има нарушение срещу Ван Дайк, както и дали има засада, но в крайна сметка попадението бе зачетено.

Домакините опитаха съвсем естествено максимално бързо да се върнат в мача и се внурнаха в атака през следващите няколко минути, но трудно стигаха до нещо опасно.

В самия край на полувремето Милнър можеше да изравни, но стражът на противниковия тим Мерет направи страхотно спасяване. 

В крайна сметка на полувремето гостите имаха попадение аванс в резултата.

Второто поливреме започна с добро темпо, а десет минути след подновяването на играта домакините бяха много близо до изравняване.

След едно центриране Мерет направи грешка и изпусна топката, а Фирмино я насочи към вратата. Кулибали обаче успя да изчисти от голлинията.

През следващите минути домакините понатиснаха противника си и се стигна до удар на Салах, който бе уловен от вратаря, както и такъв от Фирмино.

Все пак в 65-ата минута резултатът бе изравнен от Ловрен.

Милнър центрира прекрасно от корнер и хърватинът с глава успя да вкара топката във вратата и да възстанови статуквото.

В 80-ата минута удар на Вайналдум като по чудо не намери очертанията на вратата и мина много близо покрай страничната греда. 

До самия край така и не се стигна до повече попадения и резултатът се запази.

Ливърпул - Наполи 1:1
0:1 Мертенс 21
1:1 Ловрен 65

Ливърпул: Алисон, Гомес, Ван Дайк, Ловрен, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо, Милнър (78 - Окслейд-Чембърлейн), Салах, Фирмино, Мане

Наполи: Мерет, Максимович, Манолас, Кулибали, Марио Руи, Ди Лоренцо, Алан, Жиелински, Фабиан, Мертенс (81 - Елмас), Лозано (72 - Йоренте)