Оставащите мачове реванши от 1/8 финалната фаза на Шампионската лига за сезон 2019/2020 ще се проведат по план, на стадионите, които бяха предвидени преди паузата заради пандемията от коронавирус, съобщава AS. 

Според изданието, отборите на Барселона, Манчестър Сити, Ювентус и Байерн Мюнхен ще могат да се възползват от домакинското си предимство и да приемат съперниците си на своите стадиони. 

AS съобщава, че Барса и Манчестър Сити са се обявили пред УЕФА против мачовете реванши да се състоят на неутрален терен. Плановете са реваншите от 1/8-финалите да се изиграят на 7 и 8 август. 

Финалът е насрочен за 23 август. В петък ще бъде изтеглен жребият за 1/4-финалите в турнира на богатите и се очаква тогава да стане ясно къде и как ще се доизиграят 1/8-финалните срещи, които не успяха да се проведат преди преустановяването на турнира. 

От 1/4-финалите на Шампионската лига до края на надпреварата, мачовете ще се проведат на неутрални терени в Португалия, припомня "Стандарт". Срещите ще бъдат във формат един мач и директна елиминация.