Висшата лига на Англия е най-силното първенство в света, макар че най-силните отбори са Барселона, Реал (Мадрид) и Байерн, заяви мениджърът на Челси Жозе Моуриньо.

"В момента конкуренцията в Англия е още по-силна, отколкото при първия ми престой в Челси, защото тогава Манчестър Сити не разполагаше с такива огромни финансови ресурси. Тотнъм също вдигна нивото и е сред петте или шестте най-добри отбора.

Кой може да каже, кой ще спечели титлата? Не се знае дори кой от водещите отбори ще остане аут от Шампионската лига и това ми харесва", обясни португалецът.

"Непредсказуемостта и това, че силите на върха са изравнени, са най-важните неща в едно първенство за мен. Някои ще кажат, че Реал превъзхожда най-добрите английски отбори или че Барса преди 2-3 години беше №1 в Европа, а после дойде ред на Байерн. Може и така да е, но най-силното първенство не е това, където играе най-силният отбор, а онова, където конкуренцията е най-висока", категоричен бе Специалния.

"Отиваш на стадиона и не знаеш как ще свърши мачът. Тази седмица Юнайтед губи, но на следващата ще загуби някой друг. Ако не бъркам, през миналия сезон в първите осем кръга нито веднъж не се случи петте най-добри отбора да спечелят едновременно мачовете си. Ние губехме точки не защото бяхме слаби, а защото противниците ни играеха силно срещу нас и това е фантастично", заключи Моуриньо.

Също така Жозе изказа огромното си задоволство от трансферната кампания на сините.

"Свършихме фантастична работа на трансферния пазар. Постигнахме целите, които си бяхме поставили", увери мениджърът на Челси. "Сеск Фабрегас беше играчът, от когото имахме нужда, за да променим стила си. Той е чудесен футболист, но не бих казал, че идва да замени Лампард. Франк си е Франк и един ден ще му вдигнат статуя пред стадиона, защото е невероятен футболист", коментира Специалния.