Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е уверен, че Асмир Бегович ще се справи добре в дебюта си като титуляр за отбора на терена на Манчестъл Сити. 

Босненецът бе взет след напускането на Петр Чех и замени Тибо Куртоа в мача със Суонси, след като белгиецът бе изгонен за нарушение срещу Бафетимби Гомис. 

Той не успя да спаси отсъдената дузпа, но след това направи някои добри спасявания и сега Моуриньо очаква солидно представяне и на „Етихад“, след като Куртоа пропуска двубоя поради наказание. 

„Чех не ни липсва. Имаме двама много добри вратари. Тибо и Асмир са фантастични. Клубът се справи страхотно привличайки качествен футболист на тази позиция навреме. Ако едва в края на месеца трябваше да вземем нов вратар, щяхме да имаме проблем, освен ако разбира се червеният картон не е отменен, след като бъде преценено, че Тибо не трябва да бъде гонен“ заяви Моуриньо. 

Той отказа да се задълбочава в спорните ситуации от мача, но определено не бе щастлив от съдията. „Очаквам от реферите просто си вършат работата добре. Това е което трябва да правят“ процеди португалецът, явно намеквайки, че изгонването на Куртоа е неправилно.