Атлетико Мадрид напусна Шампионската лига след достойно 1:1 на „Стамфорд Бридж“ срещу Челси. Равенството обаче не бе добро и за англичаните. 

Испанците се нуждаеха от победа и от това Рома да не спечели в другия мач срещу Карабах у дома, което обаче така или иначе не се случи. 

Все пак Дюшекчиите спряха Сините към първото място в група С и така тимът на Антонио Конте е много вероятно да има труден съперник на 1/8финалите, тъй като ще започне жребия сред вторите отбори. 

Челси завършва с 11 точки, колкото и Рома, но в преките мачове предимството е за италианците. Атлетико пък остава със 7 точки на сметката си и ще играе в Лига Европа от февруари. 

За домакините стартираха Дзапакоста, Кейхил и Бакайоко, а за гостите Фернандо Торес се завърна и излезе срещу бившия си отбор, като в атаката действаше с Антоан Гризман. 

Началото бе спокойно преди в 6-ата минута Торес да се окаже с топката в крака, нападателят се обърна и стреля, но Аспиликуета протегна крак и отклони над вратата. 

В следващите минути нямаше опасни положения преди в 17-ата Мората да прати топката на сантиметри от далечния ъгъл при една ситуация. Пак той стреля опасно в 23-ата минута, но Облак показа отличен рефлекс и спаси. 

Дюшекчиите действаха уверено, но без да стигнат до добри положения пред Тибо Куртоа, докато домакините бяха по-опасни. Така в 38-ата минута удар на Дзапакоста бе отклонен и топката се насочи в обратния ъгъл на Облак, но стражът на Атлетико показа фантастичен рефлекс и изби, за да запази 0:0 на почивката. 

Веднага след паузата Гризман стреля точно от свободен удар, но право в Куртоа. Мачът се отвори и Кристенсен накара Облак да прави спасяване след опит с глава, а след това вратарят на гостите разочарова и Мората. 

В 53-ата минута Филипе Луис тресна гредата със страхотен удар от около 25 метра, а Саул пропусна при добавката. Малко след това обаче, халфът се реваншира и даде аванс на Атлетико. След корнер Торес отклони на близката греда, като прати топката към далечната, където оставен непокрит Саул вкара. 

Челси веднага опита да реагира, но гостите оставаха опасни при контрите си и при една от тях Гризман стреля неточно. В 68-ата минута Кристенсен пропусна от чиста позиция след центриране на Фабрегас. Малко по-късно Педро бе на път да изравни, но Хименес и Облак спряха топката на голлинията. 

Все пак натискът на Челси даде резултат и в 75-ата минута лондончани изравниха, макар и с доста късмет. След корнер топката бе избита към Азар, който опита подаване успоредно на голлинията, топката обаче се отби в Савич и влезе във вратата за 1:1.

Последва спасяване на Облак с крака срещу Мората, а в 84-ата минута Уилиан пропусна да вкара, след като от 11-12 метра прати топката в облаците, когато бе намерен от Азар.

Последва опасно подаване от Вието, което Гризман не успя да засече. До края гостите поискаха дузпа за една намеса на Кейхил срещу Вието, а Миши Батшуай стреля неточно. 

Челси – Атлетико Мадрид 1:1

Голмайстори: 

0:1 Саул 56
1:1 Самич 75 автогол
 
Челси: Куртоа, Аспиликуета, Кристенсен, Кейхил, Моузес, Канте, Фабрегас, Бакайоко (64 Педро), Дзапакоста (74 Уилиан), Азар, Мората (82 Батшуай)

Атлетико Мадрид: Облак, Хименес (80 Вието), Савич, Гомес, Филипе Луис, Томас, Габи (79 Кореа), Саул, Коке, Гризман, Торес (58 Караско)