Челси направи трето поредно нулево равенство във всички турнири, след като голове в мача срещу Лестър от 23-ия кръг на Висшата лига не паднаха.

Изненадващо "лисиците" заложиха на офанзивна игра на "Стамфорд Бридж" и създадоха няколко отлични положения, които не успяха да оползотворят. В 68-ата минута пък Бен Чилуел от гостите беше изгонен за втори жълт картон, но шампионите не успяха да се възползват от численото си предимство и сблъсъкът в Лондон завърши 0:0.

След него Челси събра 47 точки и се изравни на 2-то място с Манчестър Юнайтед, който в понеделник е домакин на Стоук Сити. Лестър пък има 31 т. и заема 8-ма позиция в класирането.


Мачът започна много открито от страна на двата отбора и Гари Кейхил успя да спре Джейми Варди от непоредствена близост още в началото. Шампионите отговориха с далечен изстрел на Виктор Моузес, а в 11-ата минута Тибо Куртоа беше под светлината на прожекторите.

След изпълнение на корнер, Уилфрес Ндиди се измъкна от Марко Алонсо и Антонио Рюдигер, засече с глава, но белгийския страж с чудесен плонж успя да спаси. Домакините отговориха на мига и Сеск Фабрегас шутира, но от неудобен ъгъл и Каспер Шмайхел сигурно улови.

След малко повече от четвърт час игра Алваро Мората падна след леко съприкосновение, топката стигна до Еден Азар, който стреля от движение, но право в ръцете на вратаря. По-късно Кейхил блокира изстрел на Варди по земя, а Рияд Марез засече от движение, но изключително неточно.

В следващите минути двата отбора намалиха темпото, а Кейхил получи разтежение и беше сменен от Андреас Кристенсен. В 38-ата минута Марк Олбрайтън отправи удар от границата на наказателното поле, който профуча покрай целта. В самият край на полувремето Фабрегас отправи страхотен изстрел точно под горната греда и Шмайхел изби с една ръка.

След почивката лондончани играха много припряно, особено в предни позиции, което позволяваше на Лестър да организира опасни атаки, които обаче не завършваха с удари. В 55-ата минута Марез се опита да изпроси дузпа за гостите, но съдиите не се хванаха на симулацията му, въпреки че алжирецът беше пожален от жълт картон.

По-късно звездата на "лисиците" шутира от дистанция, Куртоа вече беше плонжирал, получи се рикошет, след който топката едва не влезе в мрежата. В 58-ата минута Антонио Конте взе мерки и смени Фабрегас и Азар, съответно с Вилиан и Педро. Този ход раздвижи играта на Челси в предни позиции и последва натиск, който обаче не се изрази в гол.

Между 64-ата и 68-ата минута Бен Чилуел си изкара два бързи жълти картона и остави Лестър с човек по-малко на терена. След този момент Челси натисна и изстрел на Тиемуе Бакайоко мина над напречния стълб. В продължението Маркос Алонсо стреля от фаул, но Шмайхел с отлична намеса донесе точката за Лестър. 

Челси – Лестър 0:0

Голмайстори: няма

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Кейхил (33-Кристенсен), Рюдигер, Моузес, Бакайоко, Канте, Фабрегас (58-Вилиан), Алонсо, Азар (58-Педро), Мората
Мениджър: Антонио Конте

Лестър: Шмайхел, Амарти, Магуайър, Драгович, Чилуел, Марез, Ндиди, Джеймс (90-Ибора), Олбрайтън, Оказаки (73-Фукс), Варди (82-Грей)
Мениджър: Клод Пюел

Лондон, ст.: "Стамфорд Бридж"
Съдия: Майк Джоунс
Жълти картони: Канте, Мората (Челси); Джеймс, Оказаки, Чилуел (Лестър)
Червен картон: Бен Чилуел 68’ (Лестър) 

<iframe src="https://vk.com/video_ext.php?oid=-142821856&id=456240317&hash=5c7e00ba7d9ce11f" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>