Челси се класира за 4-ия кръг на турнира за ФА Къп, след като постигна трудна победа над Норич на „Стамфорд Бридж”. 
 
Сините имаха нужда от дузпи, за да пречупят Канарчетата, след като след 120 минути двубоят завърши 1:1. 
 
Хората на Антонио Конте имаха предимство, но не бяха прецизни пред вратата на съперника, което ги накара да треперят до последно, а освен това завършиха мача с 9 душ. В крайна сметка обаче успяха да си осигурят сблъсък с Нюкасъл в следващия етап.  
 
Началото бе отложено с 15 минути заради сериозния трафик в Лондон, а съвсем очаквано домакините доминираха от първите минути. Дринкуотър стреля неточно от около 25 метра.
 
След това Уилиан се измъкна в наказателното поле и след няколко финта стреля от малък ъгъл, но Гън спаси. Веднага след корнера Аспиликуета бе близо до попадение, но пропусна.
 
Доминацията на Челси бе сериозна и Уилиан и Давид Луис също бяха близо до гол, но пропуснаха. Попадението обаче така и не идваше. В 26-ата минута Дринкуотър прати истински куршум от около 30 метра, но топката срещна напречната греда, а след това Гън изби.
 
Едва към края на полувремето Канарчетата се поуспокоиха и Оливейра опита изстрел, след като се измъкна от Аспиликуета, но прати топката встрани.
 
Почивката дойде при 0:0, а след нея нещата не се промениха и в 55-ата минута Челси най-после стигна до гол. Кенеди получи пространство отляво и подаде отлично пред вратата, където Миши Батшуай засече и отбеляза за 1:0.
 
В 61-ата минута обаче, Канарчетата едва не изравниха, след като защитата на Сините не успя да изчисти една топка и удар на Мърфи срещна гредата. Малко след това Мадисън стреля опасно, но Кабайеро успя да избие.
 
Челси отговори с неточен удар на Дринкуотър, а мачът определено стана двуостър, като домакините така и не можеха да стигнат до решаващ втори гол. Гън спаси изстрел на Бакайоко, а в 84-ата минута Мората отклони неточно с глава.
 
В 90-ата минута Сините пак пропуснаха, след като Мората подаде отлично в наказателното поле, а Уилиан вместо да стреля, остави с надежда, че негов  съотборник ще засече. Това не стана и последва наказанието.
 
Дълбоко в добавеното време Джамал Люис се възползва от центриране на Клозе, за да вкара с глава и по този начин хвърли феновете на Норич в екстаз и така се стигна до продължения.
 
Те започнаха с падане на Уилиан в наказателното поле, но дузпа не последва. Гостите стояха добре през първите добавени 15 минути, а Конте пусна дори Еден Азар в търсене на победа. 
 
Мората пропусна във второто продължение след удар с глава, за да дойдат и драматичните последни минути. Първо Педро бе изгонен за втори жълт картон, а след това го последва и Мората, след като опита да спечели дузпа, но бе предупреден и след това реагира бурно. 
 
В самия край на добавените минути Клозе едва не донесе победата на Норич, след като от отлична позиция прати топката с глава в ръцете на Кабайеро. 
 
В крайна сметка обаче се стигна до дузпи, а Вили Кабайеро спаси още първия удар на Оливейра, след което лондончани запазиха хладнокръвие и вкараха всичките си удари, за да стигнат до крайната победа. 
 
Челси – Норич       1:1 (5:3 след дузпи)
 
1:0     Батшуай 55
1:1     Люис 90+4
 
При дузпите
 
Уилиан 1:0
Оливейра Кабайеро спасява
Давид Луис 2:0
Мадисън 2:1
Аспиликуета 3:1
Вранчич 3:2
Канте 4:2
Мърфи 4:3
Азар 5:3
 
Челси: Кабайеро, Ампаду (81 Кристенсен), Луис, Аспиликуета, Дзапакоста, Бакайоко, Дринкуотър (100 Азар), Кенеди (86 Канте), Уилиан, Педро, Батшуай (81 Мората)
Норич: Гън, Ханли (86 Кантуел, 122 Щипеман), Цимерман, Клозе, Пинто (116 Тетей), Рийд (82 Хуулахан), Вранчич, Люис, Мадисън, Оливейра, Мърфи