Уотфорд разби Челси с 4:1, за да влоши още повече ситуацията при Сините и да постави бъдещето на Антонио Конте под сериозна въпросителна. Италианецът изглеждаше странно примирен и сякаш знае, че времето му е изтекло. 
 
Стършелите обаче заслужаваха да спечелят, тъй като играха много добре, а имаха и числено предимство от 30-ата минута, което също оказа своето влияние. 
 
Те поведоха в края на първото полувреме, а след като Еден Азар изравни за гостите, добавиха три късни гола, за да спечелят ценни 3 точки в битката за оцеляване. С 30 точки Уотфорд вече е на 6 от опасната зона, като взе първи успех при Хави Грасиа. 
 
Сините допуснаха второ тежко поражение и макар и да остават в Топ 4 с 50 точки, мястото им изобщо не е сигурно, тъй като Тотнъм има 49, а и Арсенал не е мвото далеч с 45. 

В състава на Челси очаквано новите попълнения Емерсон и Жиру започнаха на пейката. Уилиан се завърна след контузия, а Еден Азар водеше атаката. Голямата новина обаче бе в защитата, където Давид Луис бе титуляр в лигата за първи път от октомври. 

 
В началото нямаше опасни положения, макар че гостите очаквано имаха инициативата. Домакините обаче създадоха първите ситуации, като в 8-ата минута Дукуре стреля покрай вратата, а в 10-ата след корнер, Трой Дийни не успя да насочи точно, оставен абсолютно сам в наказателното поле. 
 
Сините отговориха с пробив на Моузес отдясно и след това удар на Уилиан, който обаче заложи на силата и прати топката над целта. Гостите обаче не стояха много добре, като особено Бакайоко имаше доста проблеми и губеше често топката. 
 
В средата на първата част халфът получи жълт картон за едно нарушение, а в 30-ата минута направи и нов фаул, след като си поведе лошо, за да бъде санкциониран отново и съответно изгонен. Челси трябваше да играе един час с човек по-малко!
 
Конте пусна Фабрегас на мястото на Уилиан, а домакините продължиха да играят по-добре. В 35-ата минута Ричарлисон се измъкна и стреля, но право в ръцете на Куртоа. 
 
Малко преди почивката предимството на Уотфорд бе материализирано. Янмаат изведе отлично Деулофеу в наказателното поле, след което испанецът стигна пръв до топката срещу излезлия Куртоа. Атакуващият футболист падна, макар че не изглеждаше да има сериозен контакт, но реферът отсъди дузпа, която Дийни вкара. 
 
В добавеното време Педро бе намерен добре от Моузес, но прати топката доста неточно над вратата. Малко след началото на втората част Моузес и Зеегелаар удариха лошо главите си, но след кратко прекъсване успяха да продължат. 
 
Деулофеу и Ричарлисон също опитаха късмета си за домакините с удари, след което за Челси се контузи Педро и така Оливие Жиру направи дебюта си за Сините. В 66-ата минута Дукере направи отличен пробив, но Куртоа успя да избие. 
 
Някъде около 70-ата минута лондончани се активизираха, а домакините прибраха по-близо до своята врата, но отанаха опасни на контра. В 81-ата минута гостите стигнаха до добра ситуация, когато Азар проби отдясно и върна назад, но ударът на Фабрегас бе спасен от Карнезис. 
 
Малко след това дойде и равенството, а героят очаквано бе Азар. Белгиецът се измъкна пред наказателното поле, създаде си позиция и със страхотен изстрел в далечния ъгъл преодоля Карнезис за 1:1. Конте, който обикновено реагира бурно край тъчлинията, този път изглеждаше странно тих. 
 
Стършелите обаче веднага отговориха. Деулофеу първо стреля покрай вратата изведен от Капу, а след това Янмаат тръгна отдясно към центъра, направи двойно с Перейра, измъкна се и с левия крак прати топката покрай Куртоа, за да вкара за 2:1 за Уотфорд. 
 
В 88-ата минута Деулофеу тръгна от своята половина, необезпокояван стигна до наказателното поле на Челси и опита удар, а след рикошет топката спря в мрежата на гостите за трети път. 
 
В 91-ата минута Перейра направи разгрома пълен, след като бе изведен от Дукуре и с отличен удар по диагонала не остави шансове на Куртоа, за да оформи крайния резултат. 
 
Уотфорд – Челси 4:1
 
1:0 Дийни 42 дузпа
1:1 Азар 82
2:1 Янмаат 84
3:1 Деулофеу 88
4:1 Перейра 91
 
Уотфорд: Карнезис, Янмаат, Прьодл, Маряпа, Зеегелаар, Холебас, Капу, Дукуре, Ричарлисон (65 Перейра), Деулофеу (89 ), Дийни (93 Грей)
Челси: Куртоа, Кейхил, Луис, Аспиликуета, Моузес, Канте, Бакайоко, Дзапакоста, Педро (64 Жиру), Уилиан (34 Фабрегас), Азар