Мениджърът на Челси Антонио Конте остана доволен от победата на своите над Лестър с 2:1 след продължения и класирането за полуфинал в турнира за Купата на страната. Там те ще играят със Саутхямптън, а другата двойка противопоставя Манчестър Юнайтед и Тотнъм.

"Мачът с Лестър беше доста труден, но ние го очаквахме. В последния си домакински мач имахме много проблеми с тях. Така че ние трябва да бъдем доволни от тази победа. Видях една добра игра от отбора и проявен характер от нашите футболисти", каза Конте, цитиран от Би Би Си.

"Алваро Мората изигра един добър мач. Той показа правилно отношение и вкара важен гол. Най-важното обаче е, че той работи за отбора- с топка и без топка. Той има своя потенциал, млад футболист е и кара своя първи сезон в Англия."

"Педро е другият футболист, който използва всеки един момент, за да даде всичко за отбора. За него няма значение дали започва като титуляр или влиза като резерва. Много се радвам за него. Страхотно е, че е такъв, страхотно е за отбора."

Попитан какво мисли за следващия съперник, италианският специалист отговори: "На този етап всеки един съперник е труден. А Саутхямптън точно си смени треньора и ще бъде преобразен. Ще направим всичко, за да се класираме на финала и да зарадваме нашите фенове. Ще се постараем да стигнем до заключителния мач за трофея и да го спечелим. Миналата година бяхме шампиони, а сега ако отново свършим сезона с трофей, ще бъде страхотно!

След като си отпаднал в Шампионската лига не е никак лесно да вдигнеш отбора и той да изиграе 120 минути по този начин. Но ето това е характерът, за който говоря. Показахме обаче невероятно желание".