Челси запази минималните си надежди за място в четворката, след като в отложен мач спечели трудното си гостуване в Бърнли с 2:1. 

Така Сините събраха 63 точки и се приближиха на 5 от Тотнъм 4 кръга преди края. Освен това ще бъдат уверени за полуфинала за ФА Къп в неделя срещу Саутхемптън. 

За Антонио Конте това бе мач №100 във всички турнири начело на Сините, като той се наслади на победа №65, дошла след автогол на Кевин Лонг и попадение на Виктор Моузес, с което серията на Виненочервените от 5 поредни успеха приключи. Все пак те са твърдо 7-и с 52 точки. 

В състава на Челси очаквано стартира Емерсон Палмиери на мястото на наказания Маркос Алонсо, а в нападение действаха Мората и Жиру, което също бе интересно. Азар и Уилиан бяха на пейката. 

Началото беше равностойно без чисти положения. В 8-ата минута гостите поискаха дузпа, когато Аспиликуета изведе Жиру зад защитата, а французинът падна след съприкосновение с Лонг. Реферът обаче не отсъди нищо. 

Лондончани все пак бяха по-опасни и в 11-ата минута Поуп спаси удар на Мората. След това испанецът стреля неточно преди в 20-ата минута гостите да поведат. Моузес се измъкна отдясно, центрира в наказателното поле, където защитникът Кевин Лонг не се ориентира добре и отклони топката в собствената си врата. 

Попадението успокои Челси, който продължи да има предимство. В 32-ата минута Жиру даде отличен пас през защитата на Бърнли към Мората, който опита да копне топката над Поуп, но вратарят съумя все пак да избие в корнер. 

Последва още една хубава атака за Челси, а и Канте получи шанс да стреля, но не бе точен. В крайна сметка с оглед на показаното на почивката гостите закономерно водеха в резултата. 

Домакините започнаха амбицирано след почивката и след грешка на Кейхил Ашли Барнс излезе на добра позиция, но в последния момент централният защитник успя да избие в корнер. 

Последва огромен пропуск за Мората. Канте изведе испанеца сам срещу Поуп, нападателят два пъти докосна топката преди да стреля, но не успя да намери вратата. Огромен пропуск. 

Въпреки че не създаваха много положения обаче, Виненочервените успяха да изравнят. Това стана в 64-ата минута, когато Гудмундсон стреля отдалеч, топката се отклони в Ашли Барнс и заблуди Куртоа, който нямаше как да реагира. 

Челси обаче успя бързо да си върне преднината, защото 5 минути по-късно Емерсон центрира, Жиру опита Удара на Скорпиона, а топката се оказа у Моузес, който с нисък изстрела върна аванса. 

Резервата на Бърнли Сам Воукс едва не изравни с първото си докосване, но ударът му с глава бе спасен от Куртоа. Домакините опитаха да стигнат до равенство и в края Барнс стреля точно, но вратарят отрази и в крайна сметка Челси спечели. 

Бърнли – Челси 1:2

0:1 Лонг 20 автогол
1:1 Барнс 64
1:2 Моузес 69

Бърнли: Поуп, Лоутън, Лонг, Тарковски, Уорд, Ленън (87 Уелс), Корк, Уестууд, Гудмундсон, Барнс, Ууд (72 Воукс)

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Кейхил, Рюдигер, Моузес, Канте, Бакайоко, Емерсон (84 Дзапакоста), Педро, Мората (71 Азар), Жиру