Голямата звезда на Челси Еден Азар е желан не само от Реал Мадрид, но и от големия враг на европейския шампион - Барселона. Нещо повече - белгиецът минава за основната трансферна цел на каталунците в момента, пише вестник "Спорт".

Изданието твърди, че близки до Барса са потвърдили, че белгийският национал е голямата цел след провала с трансфера на Антоан Гризман.

Наставникът Ернесто Валверде е настоял пред босовете да му предоставят още класни футболисти, с които да атакува трофея в Шампионската лига след фиаското с Рома на четвъртфиналите през изминалата кампания.

"Блаугранас" спешно търсят разиграващ атакуващ полузащитник, който да умее да движи топката като Шави, Андрес Иниеста и Сеск Фабрегас. И по всичко личи, че Азар отговаря най-добре на този профил.

Другата опция пред Барса е асът на Тотнъм Кристиан Ериксен, който не крие симпатиите си към испанския шампион. Датчанинът обаче не се котира толкова високо на стадион "Ноу Камп".

Евентуален трансфер на Азар не е невъзможен, като се има предвид, че договорът му изтича след два сезона и Челси няма да може да измъкна колосална сума за правата му.