Маурицио Сари вярва, че може да пригоди Челси към своя стил на игра само с една две корекции. Новият мениджър на лондончани говори и за големите имена в професията във водещи тимове от Висшата Лига.

Челси официално представи Сари в събота след тежки преговори с Наполи. Италианецът доведе със себе си и Жоржиньо. На "Стамфорд Бридж" се очакват още доста нови лица след пристигането на специалиста.

"Челси е добър отбор", каза Сари пред клубната телевизия. "Проблемът е, че в Англия има пет или шест много добри отбора. Мисля, че с една или две корекции можем да се опитаме да играем нашия футбол", каза той.

Сари има ограничено време за  работа с новия си отбор, а ключовите играчи Еден Азар, Тибо Кортуа и Н'Голо Канте не се очакват на базата на клуба скоро, след като са получили по-дълга ваканция след Мондиал 2018.

Бавно стартиране на сезона може да се окаже пагубно за надеждите на Челси да се завърне в челната четворка във Висшата лига, която е по-конкурентна отвсякога в горната част, но Сари настоява, че перспективата да се бориш с треньорските величия го мотивира.

"Във Висшата лига клубовете водят всички най-важни треньори в Европа, може би в света", добави той. "Ще бъде много вълнуващо да играя срещу Пеп Гуардиола, Маурисио Почетино, Жозе Муриньо, Юрген Клоп и всички останали."

Сари спечели публична похвала за вълнуващия стил на футбола, който той разработи в Наполи. Гуардиола бе заявил, че "би било удоволствие", ако италианецът стане треньор във Висшата лига.

"Гуардиола е преди всичко приятел", призна Сари.  "Мисля, че той говори добре за мен също с този мотив."

Основните трофеи досега са се оказали неуловими за Сари в 13-годишната му треньорска кариера, но италианецът настояваше, че  ще бъде подтикнат да засили нарастващата си репутация със сребърни принадлежности на "Стамфорд Бридж".

"Преди всичко искам да играем моя футбол, искам да се забавлявам", каза той.  "И вероятно искам да спечеля нещо."

"Не е възможно в моята работа да обещавам нещо, но със сигурност ще дам всичко от себе си, за да спечеля нещо с Челси".

Красимир Лаков, Gol.bg