Валенсия се договори с Челси да подсили атаката си с белгийския национал Миши Батшуай, който ще дойде на „Местая“ под наем до края на кампанията. Новината бе съобщена в сайтовете и на двата клуба. 

Новината идва само часове, след като треньорът на лондончани Маурицио Сари обяви, че съставът му е твърде широк и очаква някои от играчите да си тръгнат. 

Батшуай бе взет преди 2 години от Марсилия и осигури победата над Уест Бромич, а с това и титлата през 2017-а, но като цяло бе резерва при Сините, което едва ли щеше да се промени и за предстоящата кампания. 

През втората част на изминалия сезон белгиецът се представи добре с екипа на Борусия Дортмунд, като се разписа 9 пъти в 14 мача, но сега отново нямаше да играе много при наличието на Оливие Жиру и Алваро Мората, така че ще се пробва в испанската лига. 

Батшуай вкара два гола на световното първенство в Русия, но се прочу и с една комична ситуация, когато при попадение за своя тим от радост изрита силно топката, но тя срещна гредата и след това рикошира в главата му.