ПАОК - Челси, мач от Група L на Лига Европа, стадион “Тумба”, 19:55 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Еден Азар не отпътува с Челси за Солун, където днес “сините” гостуват на ПАОК. Белгиецът наниза хеттрик в последния мач на тима във Висшата лига, но Маурицио Сари реши да му даде почивка. 

“Каза ми, че след мачовете на националния си отбор и след този срещу Кардиф е почувствал лека умора, така че решихме да му дадем почивка. Целта ни е да се класираме за следващата фаза и втората - да бъдем първи в групата. Така че, ако искаме да спечелим групата, трябва да победим ПАОК, а това няма да бъде лесно”, каза Сари. 

До този момент Челси трупа само победи, но наставникът на ПАОК Разван Луческу обеща тежък двубой на англичаните. “Знаем, че Челси е един от най-добрите клубове в света и в момента се намират в добра форма. Ние обаче сме готови за този мач”, каза наставникът на гърците. 

Освен Азар “сините” ще бъдат без Давид Луис, Матео Ковачич и Емерсон Палмиери, докато Дани Дринкуотър не бе картотекиран за Лига Европа. Очаква се игрово време да получат Рубен Лофтъс-Чийк и Гари Кейхил.  

В тима на ПАОК е Чуба Акпом, който бе привлечен през лятото от Арсенал. Нападателят е бивш съотборник на Оливие Жиру, докато белгиецът Омар Ел Кадури е играл заедно с Жоржиньо в Наполи, където пък бе треньор Маурицио Сари. 

Нападателят на гърците Александър Прийович е готов за игра, след като имаше проблеми с разтежение. 

Резултат: 1:2