Челси направи първа грешна стъпка през сезона, след като врътна 0:0 при гостуването си на Уест Хям в лондонското дерби от шестия кръг на Висшата лига.

Като цяло "сините" изиграха доста неубедителен мач, а отборът пропусна и малкото положения за гол, които създаде в тази среща.

По този начин столичани вече изостават на 2 точки от лидера Ливърпул и са с равни точки с Манчестър Сити, като и двата тима имат в актива си по 16 пункта, но головата разлика на "гражданите" е по-добра и са на втората позиция. 

Уест Хям пък събра едва 6 точки след 6 кръга, след този мач. Отборът е 17-и в класирането. 


Срещата започна доста добре за "сините" и те натиснаха своя противник още в първите минути, в търсенето на бърз гол. Малко след началото на срещата Азар отправи нелош удар по посока противниковата врата след подаване на Вилиан, но Фабиански се справи без много трудности.

В 23-ата минута Жиру бе намерен по страхотен начин от Жоржиньо, но французина не успя да нацели топката и така пропиля добра ситуация от добро положение. Малко след това обаче домакините имаха шанс да стигнат до попадение.

Ударът на Антонио обаче премина над вратата, макар че той имаше пред себе си добра позиция. Малко след това пред него се откри нов голов шанс, но прати топката право в ръцете на противниковия вратар. 

Maлко преди края на първото полувреме Канте засече с глава хубаво центриране на Вилиан, но в крайна сметка пропусна.

До почивката така и нямаше попадения и резултатът се запази при реми на полувремето. 

Второто полувреме започна мудно за "сините", но все пак в 60-ата минута те бяха близо до попадение. Жиру обаче не успя да достигне до една добра топка и да отправи удар.

Влезлият като резерва Мората можеше да се отпуши, но както стана срещу ПАОК и срещу "чуковете' направи сериозни пропуски. 

В 77-ата минута Ярмоленко трябваше да вкара за домакините, но ударът му с глава от близка дистанция премина на сантиметри покрай страничната греда.

Броени минути след това Канте имаше отличен шанс пред себе си, но от точката на дузпата прати топката над вратата и така и Челси пропусна добро положение.

В 91-ата минута Вилиан от чиста позиция в близост до вратата стреля неточно. До самия край нямаше повече попадения.
 
УЕСТ ХЯМ - ЧЕЛСИ 0:0

УЕСТ ХЯМ: Фабиански, Масуаку, Балбуена, Диоп, Сабалета, Обианг, Рийс, Нобъл, Андерсон (74 - Снодграс), Ярмоленко, Антонио (65 - Перес)

ЧЕЛСИ: Кепа, Луис, Рюдигер (69 - Кейхил), Алонсо, Аспиликуета, Канте, Жоржиньо, Ковачич, Азар, Вилиан, Жиру (65 - Мората)