Мениджърът на Челси Маурицио Сари е на мнение, че голямата звезда на тима Еден Азар може да спечели "Златната топка" и без да преминава в редиците на Реал (Мадрид).

Около бъдещето на белгиеца има доста спекулации и усилено се говори, че той е голяма трансферна цел на "кралете", а освен това самият футболист не веднъж и два пъти реши да флиртува с испанския гранд. 

"Не знам какво да кажа", обяви Сари по повод спекулациите около бъдещето на Азар и факта, че той е свързван с транфер на "Бернабеу".

"През последните три месеца той определено е много щастлив при нас, така че не мисля, че иска да напуска отбора. Мисля, че той може да спечели всичко и като играч на Челси. Способен е да спечели "Златната топка" като наш футболист. Не е задължително да ходи в Реал, за да постигне това".

"Как ли? Много лесно! Печели Шампионската лига с Челси и Европейското първенство с Белгия и вижте само как ще вземе това отличие. Сега сериозно, в момента изобщо не мисля за трансферния прозорец и съм напълно съсредоточен върху подобряването на представянето на отбора и на играчите".