Челси тресна с 4:0 ПАОК в Лондон и записа пета поредна победа в групите на Лига Европа. Така лондончани показаха, че в тази група нямат конкуренция и без проблеми са в следващата фаза на турнира.

ПАОК от своя страна ще трябва в последния кръг да победи БАТЕ Борисов и да разчита на Челси да стори същото с МОЛ Види. Два гола в мача заби Оливие Жиру, по един добавиха Одой и Алваро Мората.

Трябва да се отбележи, че гърците играха в намален състав почти цял мач, след като още в седмата минута от игра бе изгонен Евгени Качериди.

Това естествено даде тотално предимство на англичаните, които с лекота стигнаха до победата и трите точки. Мениджърът на Челси Маурицио Сари пък бе заложил на повечето си резервни футболисти, но въпреки това Челси без проблеми си взе този мач.


Срещата започна с атаки за Челси, но още в началото англичаните изпуснаха да вкарат. Така се стигна до 7-ата минута, когато защитата на ПАОК сгреши фатално и се наложи на Евгени Качериди да събори Оливие Жиру, който се откъсваше на чиста позиция.

Логично Качериди бе изгонен с директен червен картон, което почти реши мача. Последваха мощни атаки и положения за домакините, но с пропуски се отличиха Жиру, Фабрегас и Педро.

Логичното се случи в 27-ата минута, когато Фабрегас намери Педро пред дъгата на наказателното поле, той продължи към Жиру, а той с много техничен удар прати топката в мрежата на ПАОК за 1:0.

Минута по-късно Одой нацели гредата, а в 37-ата минута лондончани вкараха и втори гол. Тогава Фабрегас пусна страхотен пас към Жиру, който от воле опъна мрежата за 2:0. До края на полувремето с пропуск се отчете Андреас Кристенсен.

Втората част започна с нов шанс за домакините, но Рубен Лофтус-Чийк не успя да вкара. Последваха спокойни минути, в които лондончани спокойно разиграваха топката и контролираха мача.

В 60-ата минута Фабрегас се отчете с нова асистенция, след като намери Обой, който направи 3:0. След това попадение темпото на игра тотално падна, като срещата се доиграваше.

В 77-ата минута резервата Алваро Мората се извиси и с глава вкара за 4:0. До края не се случи нищо запомнящо се и Челси заслужено си взе победата.

Челси - ПАОК 4:0

Челси: КЕПА АРИЗАБАЛАГА, ДАВИДЕ ЗАПАКОСТА, АНДРЕАС КРИСТЕНСЕН, ГАРИ КЕЙХИЛ, ЕМЕРСОН, РОС БАРКЛИ, СЕСК ФАБРЕГАС, РУБЕН ЛОФТУС-ЧИЙК, ПЕДРО, ОЛИВИЕ ЖИРУ, ОДОЙ

ПАОК: АЛЕКСАНДРОС ПАШАЛАКИС, ЛЕО МАТОС, ЕВГЕНИ КАЧЕРИДИ, ХОСЕ АНХЕЛ КРЕСПО, ВИЕРИНЯ, МАУРИСИО, ПОНТУС ВЕРНЕБЛУМ, ЛЕО, ЕВГЕНИ ШАКОВ, ОМАР ЕЛ КАДУРИ, АЛЕКСАНДЪР ПРИЙОВИЧ