До няколко часа Гонсало Игуаин официално ще е футболист на Челси. Това заяви мениджърът на "сините" Маурицио Сари на пресконференцията преди 1/2-финалния реванш с Тотнъм от Купата на Лигата.

Отборът на италианеца има да заличава пасив от 0:1 след първата среща на "Уембли" и се предполагаше, че именно заради това Ел Пипита може да дебютира още утре.

Сари обаче подчерта, че това е невъзможно и похвали ръководството на клуба за привличането на аржентинеца. "Надявам се, че ще ни донесе голове. Много е трудно през януари да вземеш топ нападател, но ето, че успяхме. Познавам го отлично от престоя ни в Наполи. Гонсало има достатъчно голям опит, за да играе в Челси", добави Сари.

Игуаин вече мина задължителните медицински прегледи и се очаква до края на деня да позира с фланелката на "сините". Напомняме, че той преминава на "Стамфорд Бридж" под наем от италианския хегемон Ювентус.

Сумата за преотстъпване е 9 млн. евро с опция за откупуването му срещу още 36 млн. евро. През есента Ел Пипита игра за Милан, но там не се представи на очакваното високо ниво и настоя за трансфер в Челси.