Гонсало Игуаин вече е играч на Челси и заяви, че се надява да покаже най-доброто, на каквото е способен. Аржентинецът премина под наем до края на сезона и може да дебютира още този уикенд.

Ел Пипита най-напред коментира трагедията със сънародника си Емилиано Сала, чийто самолет изчезна от радарите и все още не е намерен. „Пращам силите си към близките на Емилиано. Надеждата ще си отиде последна, така че се надяваме да ги намерят. В противен случай загубата ще бъде огромна“, заяви Игуаин и коментира трансфера си в Челси.

„Това беше прекрасна възможност за мен и нямаше как да я изпусна. Вълнувам се да работя отново с Маурицио Сари и да бъда в клуб с толкова богата история. Наистина съм много щастлив да бъда в Челси. Надявам се да помогна на тима с много голове. Аз съм човек, който винаги иска да подобрява представянето си. Ден след ден.

Сари е треньорът, който в моята кариера е успявал да извлече най-доброто от мен. Той знае как да работи с мен, особено в психическо отношение. Годината ни заедно беше фантастична и това повлия много на идването ми в Лондон. Много съм щастлив, че ще имам възможността отново да работя с него.

От много време исках да играя в Англия, но донесе нямаше конкретна възможност. И когато я получих, нямаше как да откажа. Висшата лига е огромно предизвикателство и се надявам да се приспособя бързо към Челси. Отборът е прекрасен. Надявам се да донесем много радост на феновете ни“, каза още Игуаин.