Челси направи важна крачка по пътя към защитата на титлата си във ФА Къп, след като постигна домакинска победа с 3:0 над Шефилд Уенсди в среща от 1/16-финалите на турнира, която се игра на „Стамфорд Бридж”.

Вилиян откри от дузпа в 26-ата минута, а за удвояването точен бе Хъдсън-Одой в 64-ата минута. В 83-ата минута Вилян вкара още един гол за оформянето на крайния резултат. 

Новото попълнение на лондончани Гонсало Игуаин дебютира за тима като титуляр, но така и не успя да запише името си сред голмайсторите.

Мениджърът на „сините” Маурицио Сари реши да направи доста промени в състава си, а Еден Азар дори не попадна в групата за срещата.


Срещата започна с активно темпо от страна и на двата тима и първите минути на терена като цяло бяха доста интензивни.

Домакините логично стигнаха до първи добър шанс да стигнат до попадение, но в 19-ата минута опит за удар на Игуаин бе блокиран от противников играч и аржентинецът от добра позиция не успя да вкара.

Точно четири минути след това ВАР трябваше да се намесва. Футболист на Уенсди се свлече в наказателното поле на „сините” и реферът трябваше да използва системата за видеонаблюдение, за да отсъди, че всъщност дузпа няма.

Това даде сякаш допълнителна мотивация на „сините” да стигнат до гол и те го направиха след дузпа.

В 25-ата минута Аспиликуета бе фаулиран в наказателното поле на гостите от страна на Хътчисън и реферът отсъди дузпа за Челси.

Зад топката застана Вилян, който успя да даде аванс на домакините и да хвърли публиката в екстаз.

До почивката така и нямаше повече попадения и двата тима излязоха при полувреме, при минимален аванс на лондончани.

Второто полувреме започна активно за гостите и в 51-ата минута след центриране и рикошет Рийч успя да нацели страничната греда и създаде опасност пред вратата на Кабайеро.

В 54-ата минута Игуаин се размина с една центрирана топка, а атаката на Челси завърши със силен и неточен удар на Ковачич.

Точно десет минути след това Хъдсън-Одой удвои аванса на домакините и уби каквато и да е интрига в срещата, след като бе намерен с извеждащо подаване от Кристенсен и навлезе в наказателното поле, а след това с прецизен удар вкара.

В 83-ата минута Вилян оформи крайния резултат след удар около границата на наказателното поле, а до края нямаше повече голове.

ЧЕЛСИ – ШЕФИЛД УЕНСДИ 3:0
1:0 Вилян 26 дузпа
2:0 Хъдсън-Одой 64
3:0 Вилян 83

Челси: Кабайеро, Аспиликуета, Алонсо, Рюдигер, Кристенсен, Ампаду (65 - Лофтъс-Чийк), Баркли (86 - Жоржиньо), Ковачич, Игуаин (84 - Жиру), Вилян, Хъдсън-Одой

Шефилд Уенсди: Уестууд, Хътчисън, Лийс, Рийч, Фокс, Торнили, Банън, Бойд (75 - Жоао), Палмър, Пелупеси, Флетчър (76 - Нихиу)