Челси - Шефилд Уенсди, среща от 4-ия кръг на турнира ФА Къп, стадион "Стамфорд Бридж", Лондон. 20:00 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:
Отборът от английската столица като цяло е абсолютен фаворит в битката преминаване в следващата фаза. Залогът при столичани е огромен, тъй като именно те са носители на последното издание на трофея и ще се опитат да го защитят.

Противникът на тима на Маурицио Сари е някогашен участник във Висшата лига, но в момента се подвизава в Чемпиъншип и е сред най-слабите тимове във втория ешалон, като заема 17-ото място в него към днешна дата.

Двата тима за последно са се изправяли един срещу друг през 2000 година и тогава отборът от Шефилд постига изненадваща победа с 1:0 над далеч по-именития си противник, а това става в среща от Висшата лига на Англия.

Последното домакинско поражение на "сините" от този противник датира от 1993 година и е с резултат 0:2 в среща от английския елит, но като цяло тогава класите и на двата тима бяха съвсем различни и както се казва времената просто си бяха други.

В днешния двубой новото попълнение на Челси Гонсало Игуаин ще направи своя дебют за клуба. Виктор Моузес и Алваро Мората няма да играят в оставащата част от сезона за "сините" и са на медицински прегледи съответно във Фенербахче и Атлетико (Мадрид), така че съвсем резонно няма да играят днес.

За гостите аут е Форестиери заради контузия, както и бранителят Пийни, който е претърпял операция на рамото.

Нашата прогноза за този мач е класически успех за домакините.

Прогноза: Челси - Шефилд Уенсдей 3:0