Маурицио Сари очаквано не можеше да обясни случващото се с Челси, след като Сините бяха пометени с 0:6 при гостуването си на Манчестър Сити. 

Три загуби в последните 6 двубоя оставиха Сините вече извън Топ 4, а за мнозина италианецът е под сериозно напрежение, след като наскоро тимът падна с 0:4 и при визитата си на Борнемут.

„В момента нямам обяснение. Не знам какво стана. Може би голът, който получихме още в началото ни постави в тежка ситуация. Противникът е невероятно труден и е почти невъзможно да не им оставяш празни пространства” заяви Сари. 

„Реално обаче не мога да разбера какво точно се случи, тъй като през седмицата усещането ми бе много позитивно. Явно обаче имаме големи проблеми при гостуванията си сега и не мога да кажа защо” добави той. 

„Просто не видях нашия футбол. Не е лесно обаче да разберем защо е така. Преди се справяхме по-добре навън, а сега е обратното и играче по-добре у дома. Просто играем някакъв друг футбол”. 

„Бъдещето ми? Трябва да питате клуба. Аз се притеснявам за отбора и за играта ни. Реално обаче, позицията ми винаги е под въпрос. Затова и не съм притеснен. Това е въпрос към клуба”. 

Той обясни, че не е видял Пеп Гуардиола и затова не му е стиснал ръката. „Не го видях, тъй като просто исках да се прибера в съблекалнята. Нямам обаче проблеми с Пеп”.