Челси – Малмьо, мач-реванш от 1/16финалите в Лига Европа, стадион „Стамфорд Бридж”, 22:00 часа, съдия Орел Гринфелд (Изр)
 
В първия мач: Малмьо – Челси 1:2
 
Под въпрос за Челси: Кепа, Дзапакоста, Педро
 
Прогноза
 
Напрежението върху мениджъра на Челси Маурицио Сари е огромно и в реванша срещу Малмьо италианецът се надява, че тимът му все пак ще покаже добрия футбол, който може да практикува. 
 
Лондончани спечелиха с 2:1 в Швеция и са сериозни фаворити да продължат към 1/8финалите в Лига Европа, но предвид формата им напоследък, феновете едва ли са особено спокойни. 
 
Освен това Сините може би ще имат и едно на ум и за предстоящия финал за Купата на Лигата срещу Манчестър Сити, който се очертава ключов за бъдещето на наставника, който все пак настоява, че фокусът е върху двубоя с Малмьо. 
 
„Този мач няма да е лесен, така че едва след него ще мислим за финала. Неделя все още е много далеч” заяви Сари, който според мнозина е загубил и играчите, и феновете и със сигурност е пътник. 
 
От Малмьо са уверени, че могат да донесат проблеми на Челси и ако вкарат първия гол в мача определено ще стане интересно. В тима на домакините се очаква да има някои промени, защото наставникът на Челси със сигурност ще иска да запази някои от основните си играчи за сблъсъка със Сити. 
 
Англичаните спечелиха последните си 6 домакинства в турнира, като вкараха 17 гола в тях и въпреки кризата, в която се намират, класата все пак би трябвало да им помогне да победят съперника отново. Успех с 2-3 гола разлика със сигурност ще донесе известно успокоение и точно това ще бъде голямата цел. 
 
Резултат: Челси – Малмьо 2:0