Челси – Уулвърхемптън, мач от 30-ия кръг на Висшата лига, стадион „Стамфорд Бридж“, 16:05 часа, съдия Майкъл Оливър

Контузени за Челси: Дзапакоста, Кейхил, Дринкуотър
Наказан за Уулвърхемптън: Бенет 

Прогноза

Челси ще търси 4-ата си поредна победа, когато посрещне опасния Уулвърхемптън на своя „Стамфорд Бридж“. 

Обстановката около Сините се поуспокои след успехите над Тотнъм, Фулъм и Динамо Киев, така че сега надеждите са за нови 3 точки в битката за Топ 4, която става още по-интересна предвид кризата при Тотнъм и загубата от Саутхемптън. 

Лондончани имат само едно поражение в последните си 53 мача у дома срещу новаци, като спечелиха 44 от двубоите, но Вълците се наслаждават на страхотна кампания, а и вече победиха съперника си веднъж в първия мач от нея. 

Сега Челси ще търси реванш и Еден Азар и Нголо Канте ще бъдат на линия, след като получиха почивка за мача с украинците в четвъртък. Гонсало Игуаин и Педро също могат да намерят място сред титулярите в опита на Маурицио Сари да си осигури още малко спокойствие. 

Уулвърхемптън обаче показа неведнъж, че може да бъде опасен и сега гостите ще разчитат на добрата си организация, за да постигнат дубъл над лондончани, като стана първия новак, който прави това от Чарлтън през сезон 2000-2001. 
 
Те имат 9 точки срещу отборите от Голямата шестица, с което са №1 по този показател сред всички 14 отбора след фаворитите, като взеха точки от Арсенал и Манчестър Юнайтед и победиха Тотнъм. Освен това нямат загуба в Лондон в 5 мача през сезона, като в тях записаха 3 победи и 2 равенства и Раул Хименес се спира да вкарва. 
 
Сега разбира се тестът ще бъде повече от сериозен, защото домакините ще се стремят към победа на всяка цена, така че битката ще бъде наистина сериозна. Вълците вероято ще имат шансове, но класата на Челси и звездите в тима би трябвало да изведът тима до трети пореден успех в първенството за първи път от септември насам. 
 
Резултат: Челси – Уулвърхемптън 2:0