Челси спечели с лекота гостуването си на украинския гранд Динамо (Киев) с 5:0 в срещата-реванш от 1/8-финалите на Лига Европа.

По този начин „сините” се класираха за следващата фаза на втория по сила европейски турнир и направиха важна крачка към трофея от надпреварата.

В този мач лондончани бяха без Игуаин, който е болен и не пътува с тима, а освен това Сари  остави на пейката титуляри като Жоржиньо, Азар и Луис.

Жиру, който поведе атаката на тима, не разочарова своя наставник и наниза хеттрик след попадения в 5-ата, и 33-ата и 59-ата минути.

Алонсо също се разписа в самия край на първото полувреме, а за крайния резултат точен бе Хъдсън-Одой в 78-ата минута. 


Срещата започна по най-добрия възможен начин за гостуващия тим и още в 5-ата минута Жиру даде аванс на лондончани.

Лофтъс-Чийк отклони към малкото наказателно поле топката с глава след центриране от корнер, а френският нападател с лекота я засече и я вкара във вратата.

Броени минути след това стражът а киевчани направи страхотно спасяване след удар на Лофтъс-Чийк и така предотврати втори гол.

В 21-ата минута Гармаш вкара топката във вратата на гостуващия тим, но страничният рефер вдигна флага за засада.

В 33-ата минута Алонсо с фантастично подаване изведе Жиру зад защитата на украинците и ветеранът вкара второто си попадение от началото на мача.

В самия край на полувремето и самият Алонсо се разписа. Хъдсън-Одой го намери в малкото наказателно поле и испанецът засече кълбото във вратата.

Второто полувреме започна с добро темпо и в 51-ата минута отново гол на Динамо бе отменен и отново отсъждането бе правилно и заради засада.

Точно осем минути след това пък Жиру оформи своя хеттрик в мача. Той засече прекрасно центриране от фаул на Вилиан и не остави шансове с глава на противниковия вратар.

Съвсем в реда на нещата с оглед на липсата на каквато и да е интрига през следващите минути темпото драстично поспадна.

В 78-ата минута Жиру намери с прекрасно подаване Хъдсън-Одой, който сам срещу вратаря не сгреши и оформи крайния резултат.

Динамо Киев – Челси 0:5
0:1 Жиру 5
0:2 Жиру 33
0:3 Алонсо 45+1
0:4 Жиру 59
0:5 Хъдсън-Одой 78

Динамо Киев: Бойко, Кадар, Бурда, Кеджиора, Миколенко (65 – Че Че), Шепелев, Сидорчук, Шапаренко, Ферейра-Перейра, Циганков, Гармаш

Челси: Кепа, Рюдигер, Кристенсен, Дзапакоста (69 – Аспиликуета), Алонсо, Лофтъс-Чийк, Ковачич, Канте (65 – Жоржиньо), Вилиан (74 – Педро), Хъдсън-Одой, Жиру