Белгия победи Русия с 3:1 в дербито от 9-а група на европейските квалификации, а Еден Азар бе големият герой, като отбеляза два гола. Мачът се игра на стадион „Крал Бодуен“ в Брюксел и предложи доста интересни моменти. 

В 14-ата минута Юри Тилеманс откри за Червените дяволи с хубав удар извън наказателното поле, но радостта на домакините не продължи дълго. 

Само 2 минути по-късно Денис Черишев завърши резултатно атаката на Русия, след като остана на добра позиция и реализира с изстрел отляво на пеналта. 

Белгийците имаха инициативата през цялото време и успяха да поведат отново в самия край на първата част. Тогава Юри Жирков фаулира Еден Азар в наказателното поле и звездата на Челси се разписа от бялата точка. 

Малко след паузата Черишев накара Куртоа да спасява удара му, но като цяло руснаците не можеха да натиснат сериозно. Мачът беше двуостър и в 88-ата минута Азар реши всичко след пас на Миши Батшуай. 

Това бе неговият 29-и гол за Белгия, с което той излезе на 3-о място във вечната ранглиста на страната, като изпревари Марк Вилмотс и Йозеф Мерманс. Пред него с по 30 гола са Пол ван Химст и Бернард Воорнхоф, а лидер е Ромелу Лукаку с 45. 

В края Александър Головин от гостите бе изгонен, за да завърши разочароващата вечер за тях. 
 
Белгия – Русия 3:1
 
1:0 Тилеманс 14
1:1 Черишев 16
2:1 Азар 45 дузпа
3:1 Азар 88
 
Белгия: Куртоа, Алдервайрелд, Боята, Вертонген, Кастан, Тилеманс, Дендонкер, Т. Азар (84 Шадли), Мертенс, Е. Азар, Батшуай
Русия: Гилерме, Фернандес, Набабкин, Кудряшов, Жикиа, Жирков, Ахметов, Головин, Кузяев (26 Миранчук), Черишев (65 Чалов), Дзюба (77 Смолов)