Нападателят на Челси Гонсало Игуаин обяви, че няма да напусне лондонския клуб. Аржентинецът е вариант за атаката на Рома.

"Щастлив съм тук. Винаги е хубаво да се опитате в нова лига и това е първият ми опит в Премиършип. Очевидно е, че сега има период, в който се адаптирам, но се надявам, че това няма да бъде дълго и ще мога да завърша сезона добре. Най-доброто, което можем да постигнем, е да се класираме за Шампионската лига и да се надяваме да спечелим Лига Европа".

"Приближаваме се към края на сезона, така че става дума за довършване, колкото е възможно по-трудно. Основната цел е да завършим в топ 4, така че да можем да играем в Шампионската лига, което би привлякло други играчи в клуба. Можем да подобрим състава за следващия сезон, да завършим текущия сезон добре и да направим хората щастливи".

"Говорейки за мен, искам да направя всичко възможно, за да остана тук следващия сезон. Това е моето намерение, аз дойдох тук и искам да остана. Това е добър град, можете да живеете добре и спокойно, както и да се наслаждавате на живота. Затова възнамерявам да остана тук", заяви Гонсало Игуаин.

31-годишният аржентинец през текущия сезон записа 7 мача във Висшата лига и вкара 3 гола. Той играе под наем, а договорът му е с Ювентус, но Челси има опция за откупуване. Първата половина от сезона Игуаин прекарва в Милан.