Ливърпул е под натиск, тъй като се стреми да сложи край на 29-годишното чакане на титла от Висшата лига, но може да си помогне, като премине предизвикателството от домакинството на Челси, каза мениджърът на лондончани Маурицио Сари.

"Те са под натиск, но това е нормално. Ако искате да спечелите Висшата лига, трябва да играете под напрежение за дълъг период от време, но това е натиск за нещо положително", каза Сари.

Вижте класирането във Висшата лига

"Можете да бъдете нервни, но също така и с голямо ниво на мотивация, така че положителното е повече от отрицателното. В този момент ние се борим за място в топ 4, така че имаме нужда от точки. Знаем, че ще бъде трудно да спечелим точки в Ливърпул, но трябва да се опитаме по всякакъв начин.

Да се изправим срещу Ливърпул ще бъде трудно за нас, но всяка среща сега е трудна. Те са един от най-добрите отбори в Англия в момента, стигнаха до финала на Шампионската лига миналата година. На"Анфийлд" винаги е трудно.

Ние добре знаем рисковете от този мач, но също така знаем, че когато сме в състояние да играем на 100% от нашия потенциал, можем да спечелим точки навсякъде. В момента сме в много добро физическо и психическо състояние", завърши италианският специалист.