Челси пропусна да излезе на трето място във Висшата лига и да вземе поне малко предимство пред конкурентите си за Топ 4, след като направи 2:2 срещу Бърнли у дома. Така и четирите тима замесени в тази борба не успяха да спечелят в този 35-и кръг, като останалите 3 дори загубиха. 

На "Стамфорд Бридж" всички голове паднаха до почивката, дори за по-малко от 20 минути, когато и двата тима предложиха атакуващ и атрактивен футбол. След това гостите се затвориха и успяха да постигнат целта си и да не загубят. 

Така Челси добави само точка към актива си, като има 67 и се изравни с третия Тотнъм, но има мач повече както от Шпорите, така и от Арсенал, който е 5-и с 66 точки и от 6-ия Манчестър Юнайтед, който е с 64. Виненочервените пък стигнаха до границата от 40. 

Челси натисна в началото и в 6-ата минута Азар изведе Игуаин, който от малък ъгъл прехвърли вратаря Хийтън, но Бен Мий успя с акробатична намеса да избие от голлинията. След което започна головото шоу. 

След корнер за гостите, топката бе изчистена към Джеф Хендрик, който от границата на наказателното поле със страхотен удар от въздуха даде аванс на Виненочервените. Тя обаче не се задържа дълго. 

В 12-ата минута Еден Азар преодоля Матю Лоутън и го прати на земята, след което върна към Нголо Канте и французинът с мощен удар изравни. Само 2 минути след това Игуаин направи двойно с Аспиликуета, след което с великолепен удар и рикошет в горната греда, даде аванс на Сините. 

Лондончани владееха напълно инициативата, но в 24-ата минута Бърнли изравни. При свободен удар топката бе пратена към далечната греда, където Мий я върна пред вратата, Ууд отклони на пътя на Ашли Барнс, който от близо нямаше как да пропусне. 

Сините продължиха да доминират и в 30-ата минута Игуаин стреля много силно, но малко над вратата. Последва пробив и на Калъм Хъдзън-Одой, който прати топката прави в ръцете на Том Хийтън. Малко по-късно обаче, двубоят за младока приключи, след като получи мускулна травма и бе заменен от Педро. 

Първите минути след почивката не бяха толкова атрактивни,  след като лондончани доста бавно изграждаха своите атаки. Все пак в 52-ата минута Хийтън спаси удар на Игуаин, но пък Ууд пропусна да върне преднината на Бърнли при една ситуация. 

Емерсон стреля малко покрай вратата, а и Еден Азар не можеше да намери път през сгъстената защита на Виненочервените, така че равенството се запазваше. Давид Луис не притесни Хийтън с далечния си шут. 

Минутите минаваха без лондончани да могат да стигнат до победен гол. В добавеното време се стигна и до напрежението и сдърпване между играчите, което обаче в крайна сметка свърши работа на гостите, които си тръгнаха с точка от „Стамфорд Бридж“. 

Челси – Бърнли 2:2
 
0:1 Хендрик 8
1:1 Канте 12
2:1 Игуаин 14
2:2 Барнс 24
 
Челси: Кепа, Аспиликуета, Кристенсен, Луис, Емерсон, Канте (46 Ковачич), Жоржиньо, Лофтъс-Чийк, Хъдзън-Одой (40 Педро), Азар, Игуаин (77 Жиру)
Бърнли: Хийтън, Лоутън, Тарковски, Мий, Тейлър, Хендрик, Уестууд, Корк, Макнийл, Барнс, Ууд