Челси финишира сезона в английската Висша лига на 3-то място, въпреки че не успя да победи като гост Лестър в мач от последния 38-ми кръг.

Срещата на "Кинг Пауър Стейдиъм" завърши 0:0, но в същото време Тотнъм направи 2:2 с Евертън в Лондон и не успя да измести "сините".

Възпитаниците на Маурицио Сари имаха по-добрите възможности за гол от "лисиците", но ги пропиляха с лека ръка. Най-деен в пропуските беше Гонсало Игуаин. Лестър пък финишира кампанията на 9-та позиция с 52 т. 

Вижте крайното класиране във Висшата лига 


Брендън Роджърс заложи на всичко най-добро, с което разполага, въпреки че "лисиците" нямат шанс за евроквота. Атаката поведе голмайсторът на отбора Джейми Варди, зад него действа трансферната цел на Манчестър Юнайтед Юри Тилеманс. До опитния Джони Еванс в центъра на защитата игра друг футболист в полезрението на "червените дяволи" – Хари Магуайър.

Маурицио Сари направи няколко промени в състава си заради финала в Лига Европа с Арсенал на 29 май в Баку. На вратата застана Уили Кабайеро, Давиде Дзапакоста също стартира. Младият Рубен Лофтъс-Чийк получи шанс за изява, а голямата звезда Еден Азар седна на пейката. В предни позиции играха Вилиан, Педро и Гонсало Игуаин.

Първото полувреме на "Кинг Пауър Стейдиъм" не предложи голямо зрелище, въпреки че и двата отбора създадоха опасни положения. Още в 3-ата минута Рос Баркли можеше да изведе Челси напред. Халфът беше намерен от Жоржиньо, овладя топката и стреля силно, но Каспер Шмайхел демонстрира високата си класа и изби.

Лестър отговори малко след това чрез Хамза Чудхури. Той шутира от границата на наказателното поле, но над напречния стълб. До края на полувремето Гонсало Игуаин пропусна две отлични възможности за гол. Първо бившият аржентински национал беше намерен от Вилиан с гръб към вратата.Обърна се и отправи удар, но в аут. По-късно Маркос Алонсо пусна остър пас по земя от левия фланг, но Ел Пипита не успя да засече.

Между неговите положения Джейми Варди изведе Рикардо Перейра на чиста позиция, но той не успя да преодолее Кабайеро от малък ъгъл. 3минути след началото на втората част Юри Тилеманс засече мощно от воле, но топката премина на сантиметри от целта. Челси отговори в 53-ата минута, когато Рос Баркли шутира опасно, но в аут.

В 69-ата минута Маурицио Сари пусна в игра Еден Азар за сметка на Вилиан. Четвърт час преди края Баркли се опита да изненада Шмайхел с далечен изстрел, но датският национал внимаваше и изби. В 84-ата минута гостите имаха претенции за дузпа за падане на Азар, но главният съдия Антъни Тейлър реши, че няма основание да посочи бялата точка. 

Лестър – Челси 0:0

Голмайстори: няма

Лестър: Шмайхел, Перейра, Еванс, Магуайър, Чилуел, Ндиди (66-Оказаки), Олбрайтън (76-Симпсън), Тилеманс, Чудхури, Мадисън (84-Барнс), Варди
Мениджър: Брендън Роджърс

Лестър: Кабайеро, Дзапакоста, Аспиликуета, Луис, Алонсо, Баркли (76-Ковачич), Жорджиньо, Лофтъс-Чийк, Педро, Игуаин (84-Жиру), Вилиан (69-Азар)
Мениджър: Маурицио Сари

Ст.: "Кинг Пауър Стейдиъм"
Съдия: Антъни Тейлър 
Жълти картони: Жоржиньо