Еден Азар се сбогува с феновете на Челси с емоционално обръщение към тях във Фейсбук, в което им благодари. 

„Не е тайна, че мечтата ми бе да играя за Реал още от дете. Опитах се да не влияя негативна на себе си и клуба по време на този труден период на спекулации и внимание от медиите, но сега, след като двата клуба се договориха, се надявам да разберете, че трябваше да преследвам мечтите си, както всеки трябва да прави”. 

„Да напусна Челси е най-трудното и важно решение в кариерата ми. Насладих се на всеки един момент в клуба и дори не си бих и помислил да си тръгна, ако ставаше въпрос за клуб, различен от Реал. Дойдох тук на 21 години и тук иизрастнах като човек и играч и се превървах в капитан на Белгия”. 

„Имах трудни моменти, които обаче са нещо нормално в професионалния футбол. За мен обаче, играта винаги е носила наслада и забавление. Благодарен съм ви за невероятната подкрепа и културата на Челси никога да не се отказваме и винаги да се борим, идва от вас. Ще запазя страхотни спомени и съм благодарен за куража, който ми давахте”. 

„Спечелихме много заедно и всеки от трофеите е специален. Триумфът в Баку преди две седмици разбира се бе перфектния начин да завършим този труден сезон. Челси винаги ще бъде специален за мен и се надявам, че ще се срещнем в Шампионската лига. Благодарен съм на всички в клуба, на г-н Абрамович и борда, че ми помогнаха да реализирам 2 от своите мечти. Първо да играя за Челси, а сега и да стана играч на Реал Мадрид. Желая ви всичко най-хубаво. Еден” се казва в съобщението.