Рубен Лофтъс-Чийк подписа нов 5-годишен договор с Челси. 23-годишният играч ще получава по 150 000 паунда на седмица, след като се обвърза с клуба до 2024 г. 

Подновяването на контракта на английския национал бе един от приоритетите на лондончани, след като продадоха Еден Азар на Реал Мадрид и са наказани и да не привличат играчи това лято. 
 
"Много съм щастлив и доволен, че оставам в клуба още пет години. Това е мястото, където се научих да играя и се надявам, че още дълго ще играя тук, сподели 23-годишният Лофтъс-Чийк.

"На 8-9 години, не си мислиш, че ще бъдеш на едно място толкова дълго, защото просто се наслаждаваш на играта. Когато погледна назад и виждам, че усърдната работа е дала резултат, чувството е прекрасно. Това ме кара да работя още повече в бъдеще."
 
Играчът ще пропусне началото на сезона поради контузия в ахилеса, но в Челси разчитат много на него за предстоящата кампания.
 
Директорът на “сините” Марина Грановская също сподели задоволство от страна на клуба. "Виждаме Рубен като важна част от отбора за следващите години. Много сме доволни, че той вижда бъдещето си в Челси", заяви тя.