Франк Лампард се зарадва на първата си победа начело на Челси, който надви Норич с 3:2 на неговия „Кароу Роуд“ в оспорван мач от 3-ия кръг на Висшата лига. 

Двата тима направиха интересен двубой, като първите 4 попадения паднаха до 30-ата минута преди след почивката гостите да стигнат до победата, което може би бе и по-логичното, тъй като имаха игрово предимство. 

Тами Ейбрахам се превърна в герой с две попадения, а и друг младок Мейсън Маунт също се разписа за трудния успех, след който Челси вече има 4 точки и в 16 поредни срещи няма загуба от Норич. 

Домакините не играха лошо и се бореха до последно, като голмайсторът им Теему Пуки отново отбеляза, но това не бе достатъчно и тимът има 3 точки на сметката си след първите 3 кръга. 


В състава на домакините очаквано нямаше промени от тима, който срази Нюкасъл с 3:1 миналия уикенд. За гостите Франк Лампард напради 2 промени, след като Матео Ковачич замени контузения Нголо Канте, а Тами Ейбрахам бе предпочетен в атака вместо Оливие Жиру. В последния момент Педро отстъпи мястото си на Рос Баркли, след като почувства някакви болки. 

Събитията на „Кароу Роуд“ започнаха много скоро след началото, защото Челси поведе в 3-ата минута. Сесар Аспиликуета достави отлична топка към Тами Ейбрахам, който показа класа и вкара с удар от въздуха. 

Много скоро обаче домакините изравниха. Теему Пуки подаде ниско по тревата пред вратата, където Тод Кантуел вкара отблизо. Така феновете видяха два гола с първите 2 положения в мача. 

Челси успя да си върне преднината в 17-ата минута, когато Пулишич намери Мейсън Маунт  в наказателното поле, младокът успя да си отвори пространство за удар, след което преодоля Крул. 

Гостите бяха близо и до ново попадение, но Крул изби по впечатляващ начин удар с глава на Кристенсен след корнер. Така се стигна до 30-ата минута, когато домакините отново изравниха. 

Буендиа даде страхотен пас към измъкналия се зад отбраната Пуки и финландецът вкара 5-ия си гол за сезона, с което повтори постижението на Павел Погребняк отпреди няколко години, разписал се също 5 пъти в първите 3 мача. Останаха обаче и някои въпросителни относно намесата на Кепа. 

До почивката нови голове не паднаха, макар че интересни положения не липсваха. След нея обаче лондончани натиснаха и Маунт и Пулишич стреляха неточно, като особено вторият трябваше да се справи по-добре, макар и по диагонала. Зума пък прати топката над целта след корнер. 

Последваха минути, в които Канарчетата не можеха да минат центъра, но предимството на гостите не им носеше успех. В 61-ата минута Емерсон стреля право в Крул от чиста позиция и до гол отново не се стигна. 

В 68-ата минута Норич атакува и Пуки прати топката в ръцете на Кепа, който веднага подаде към центъра, последва отличен пас от Ковачич към Тами Ейбрахам, който се освободи и с отличен удар вкара за втори път в двубоя, за да даде аванс на Челси за трети път, което се оказа и победното попадение. 

В 72-ата минута късметът не достигна на Норич отново да изравни. След корнер Бен Годфри засече с глава, но топката се отби от напречната греда. В 78-ата минута от Челси изнесоха отлично, Баркли получи на границата на наказателното поле и стреля, но ударът бе блокиран и вероятно това предотврати ново попадение. 

Последва гол на Курт Зума след добавка, който обаче правилно бе отменен след консултация с ВАР заради нарушение на Жиру срещу вратаря Крул. 

В оставащото време домакините опитаха да променят нещата, но така и не стигнаха до нов гол и в крайна сметка допуснаха втора загуба за кампанията. 

Норич – Челси 2:3
 
0:1 Ейбрахам 3
1:1 Контуел 6
1:2 Маунт 17
2:2 Пуки 30
2:3 Ейбрахам 68
 
Норич: Крул, Аарънс, Годфри, Ханли, Люис, Трайбул (81 Србени), Лайтнер (81 Маклийн), Щиперман (81 Вранчич), Кантуел, Буендиа, Пуки
Челси: Кепа, Емерсон, Кристенсен, Зума, Аспиликуета, Жоржиньо, Ковачич, Баркли, Пулишич (85 Уилиан), Ейбрахам (75 Жиру), Маунт (90 Алонсо)