Челси се провали звучно на своя "Стамфорд Бридж", след като изпусна аванс от два чисти гола и стигна само до реми 2:2 срещу новака във Висшата лига Шефилд Юнайтед.

Това стана в среща от 4-ия кръг на елита на Англия, а след нея столичани са 9-и в класирането с актив от едва 5 точки, докато техният противник е с една позиция по-нагоре в таблицата с абсолютно същия точков актив.

Ейбрахам вкара два гола и даде аванс на "сините" с попаденията си в 19-ата и 43-ата минути, но след почивката гостите се мобилизираха и стигнаха до ремито след голове на Робинсън секунди след подновяването на играта, след почивката, и автогол на Зума в 89-ата минута.


Определено първото полувреме бе доста по-добро за домакините и след неговия край имаше всички предпоставки "сините" да търсят разгромна победа.

При първия добър шанс в мача отборът на Франк Лампард вкара попадение и откри резултата. В 19-ата минута Ейбрахам вкара, след като се възползва от една изпусната от противниковия вратар топка и от близка дистанция не сгреши.

В 37-ата минута Ковачич можеше да удвои аванса на домакините, но ударът му мина много близо покрай вратата. Все пак обаче две минути преди почивката Ейбрахам вкара второто си попадение в срещата.

Toзи път той се възползва от нескопосана изява на противниковата отбрана и с удар от близка дистанция не сгреши.

Второто полувреме обаче започна фамозно за гостите и Робинсън засече прекрасно центриране по земя на Стивънс още при първата атака за втората част и от близка дистанция намали изоставането на тима си.

В следващите минути Зума можеше да "убие" интригата, но ударът му с глава премина над вратата.

За съжаление на домакинските фенове именно той се превърна в големия грешник, след като си вкара автогол в 89-ата минута. При опита си да изчисти една центрирана топка той просто я прати в мрежата и донесе точка на гостите.

Челси - Шефилд Юнайтед 2:2
1:0 Ейбрахам 19
2:0 Ейбрахам 43
2:1 Робинсън 46
2:2 Зума 89 автогол

Челси: Кепа, Томъри, Зума, Емерсон, Аспиликуета, Ковачич (83 - Батшуай), Жоржиньо, Баркли (60 - Вилиан), Маунт, Пулишич, Ейбрахам (84 - Гилмор)

Шефилд Юнайтед: Хендерсън, Ейгън, Башъм (84 - Осбърн), О'Конъл, Балдък, Лундстрам, Норууд, Фрийман (79 - Мусет), Стивънс, Робинсън, МакБърни (63 - МакГолдрик)