Халфът на Челси Дани Дринкуотър, който играе под наем в Бърнли, е бил пребит в близост до един от нощните клубове в Манчестър, съобщава The Sun.

Футболистът е бил изгонен от бара, защото прекалил с алкохола и досаждал на приятелката на защитника на Скънторп Кгоси Нетле.

"Не ме интересува, приятелю, тя ще се прибере с мен", крещял Дринкуотър, който е шампион на Англия с Лестър. Първоначално той бил отведен от охраната, след което шестима души го нападнали.

"В един момент се оказа на земята, докато нападателите многократно скачаха върху краката му и викаха да ги счупят. Знаеха, че е звезда от Висшата лига и, че това е неговият източник на препитаване. Имаше кръв навсякъде, беше отвратително", каза източникът на таблоида.

Миналата седмица Бърнли и Челси заявиха, че халфът има контузия в глезена, но нито един от двата клуба не разкри подробности. Полицията пък не е била повикана за инцидента.

Няма доказателства, че Нетле е участвал в нападението. В резултат на побоя, полузащитникът е с разкъсани връзки на глезена, синини по лицето, раменете и ръцете. Очаква се Дринуотър да се възстановява четири седмици.