Челси се завърна със загуба в Шампионската лига, след като падна неочаквано от Валенсия у дома с 0:1 в мач от група Н. 

Сините регистрираха серия добри резултати напоследък и влязоха в мача като фаворити, но така и не успяха да намерят път към вратата на испанците. 

Контузията на Мейсън Маунт рано в мача направи нещата за лондончани още по-неприятни, а Родриго Морено бе героят за Прилепите, като отбеляза след почивката и така Валенсия постигна важна победа, която със сигурност ще се отрази добре предвид бурните събития в клуба от последните дни. 

Първото положение в мача бе в 6-ата минута, когато Уилиан изведе Аспиликуета вдясно, той центрира, а Ейбрахам засече към близкия ъгъл, но Силесен бе на място и спаси. 

Малко след това дойде много неприятен момент за домакините. Франсес Коклен влезе много грубо в глезена на Мейсън Маунт и го извади от мача. Бившият халф на Арсенал се размина само с жълт картон. 

Сините имаха инициативата и натискаха, но трудно стигаха до чисти положения. Все пак в 26-ата минута Ейбрахам прати топката много близо до цента след удар с глава. Като цяло испанците се защитаваха добре, а темпото на мача бе доста ниско. 

В 29-ата минута Родриго получи шанс и стреля, ударът бе точен, но за късмет на лондончани топката се отби в съотборника му Гамейро. 

В края на полувремето домакините натиснаха и Ковачич изведе Уилиан, който овладя страхотно на гърди, но стреля твърде неточно. В последните секунди бразилецът се справи по-добре и би остро от малък ъгъл, но Силесен бе на мястото си и така паузата дойде при 0:0. 

Второто полувреме започна с повече притежание на топката за Валенсия и добрата игра доведе до отлична ситуация в 57-ата минута. При корнер топката бе пратена към Гамейро на границата на наказателното поле, домакините не се ориентираха и французинът получи възможност да стреля, но прати топката над вратата. 

Маркос Алонсо отговори за Челси с опит от пряк свободен удар, но Силесен отново се справи както трябва и отби. Постепенно Сините си върнаха предимството и Педро не бе точен при опит от границата на пеналта. 

Лампард промени и формацията, като пусна Оливие Жиру, но малко след това последва гол във вратата на домакините. Положението пак изглеждаше заучено, като Парехо намери свободния Родриго Морено вляво от вратата. Нападателят  стреля от въздуха, като заби топката в земята и тя прехвърли Кепа, за да се оплете в мрежата. 

Челси естествено реагира и в 84-ата минута Томори стреля с глава, а топката се удари в ръката на Вас. Последва преразглеждане на положението от ВАР и в крайна сметка дузпата бе отсъдена, след като и реферът Джунейт Чакър вида отново ситуацията. 
 
Баркли и Жоржиньо се спречкаха кой да изпълни, като англичанинът се наложи. За ужас на феновете обаче, прати топката в гредата. Това се оказа и решаващо за загубата на челси на старта в турнира. 
 
Това бе първо поражение за Челси у дома в Европа от 3 години и първи неуспех срещу Валенсия след 3 победи и 3 равенства в предишните мачове срещу Прилепите. 
 
Челси – Валенсия 0:1
 
0:1 Родриго 74
 
Челси: Кепа, Зума (73 Жиру), Кристенсен, Томори, Аспиликуета, Жоржиньо, Ковачич (79 Баркли), Алонсо, Уилиан, Маунт (15 Педро), Ейбрахам
Валенсия: Силесен, Вас, Гарай, Габриел Паулиста, Гая, Коклен, Парехо, Кондогбиа, Черишев, Родриго, Гамейро (71 Макси Гомес)