Челси и Аякс направиха невероятен мач, за да завършат 4:4 в група Н на Шампионската лига на „Стамфорд Бридж“. 

Двубоят мина през серия обрати, като гостите водеха с 4:1, а след това играха 25 минути с двама души по-малко, за да успеят все пак да стигнат до равенството. 

Главният съдия Джанлука Роки също стана център на вниманието, като в края имаше намеса и на ВАР и отменен гол, за да бъде драмата наистина пълна. 

Равенството отстави битката в групата отворена, тъй като двата тима имат по 7 точки, а с толкова вече е и Валенсия след 4:1 над Лил, така че срещите в оставащите два кръга ще бъдат наистина вълнуващи. 


Началото бе невероятно. Аспиликуета направи ненужен фаул вляво и след центрирането Ейбрахам отклони в собствената си врата и гостите поведоха. 

Последва обаче бърз отговор. Пулишич нахлу в наказателното поле и Фелтман го събори. Реферът отсъди дузпа, която Жоржиньо вкара, за да направи 1:1. 

Последва отменено попадение на лондончани заради засада, а мачът бе невероятно отворен и бърз. В 20-ата минута Аякс поведе. Зиеш демонстрира техниха и влезе към центъра, след което намери Промес на далечната греда, който оставен сам нямаше проблеми да вкара с глава. 

Няколко минути по-късно Ейбрахам едва не си отбеляза нов автогол, за да дойде 35-ата минута, когато това се случи, но човекът с малшанса този път бе Кепа. Зиеш завъртя топката към вратата и макар и да останаха съмнения дали искаше да направи това, тя се отби от страничнага греда, след това рикошира в лицето на вратаря и се оказа в мрежата. 

До почивката ново попадение не падна, въпреки че гостите имаха още ситуации. След нея Курт Зума направи страхотен рейд, но прати топката много неточно над вратата. 

Лондончани натиснаха и Онана спаси удар на Ейбрахам преди при контра холандците да се разпишат отново. Топката бе пратена към Ван де Беек, който успя да се обърне и да стреля неспасяемо. 4:1 за Аякс и всичко за Челси изглеждаше загубено. 

Момчетата на Франк Лампард обаче не се предадоха и успяха да се върнат в сблъсъка. Една топка бе пратена в наказателното поле, където Ейбрахам я отклони към мрежата, като миг преди да попадне в нея Аспиликуета игра последен с нея и така върна надеждите на своя тим. 

В 66-ата минута домакините стигнаха до нов шанс, като Жоржиньо стреля по диагонала, а топката се оказа на пътя на Ейбрахам, но той не успя да я отклони във вратата. 

Последва страхотна драма, след като в 68-ата минута домакините получиха и числено предимство при това от двама. Блинд атакува грубо Ейбрахам и получи втори жълт картон. Преди това обаче съдията бе пуснал авантаж, при който имаше удар и топката удари Фелтман в ръката. Защитникът също бе  отстранен и реферът отсъди дузпа, което окончателно вбеси холандците. Жоржиньо не сбърка за втори и направи 3:4! 

Скоро резултатът бе изравнен 4:4! След корнер Зума отклони топката в напречната греда, а при добавката Рийс Джеймс стреля точно по диагонала. 

Последва опасен изстрел от свободен удар на Куинси Промес за гостити, но Кепа успя да отклони над вратата. Атаките на Челси обаче продължиха и англичаните стигнаха до пълен обрат. В 78-ата минута след ново разбъркване и няколко блокирани изстрела от гостите, Аспиликуета вкара с мощен изстрел за 5:4! Оказа се обаче, че има игра с ръка на Ейбрахам и след ВАР попадението бе отменено. 

В 86-ата минута холандците бяха много близо до нов гол. Едсон Алварес успя да овладее една топка, да се обърне и да стреля опасно, но Кепа се разтегна и изби в корнер. Страхотен шанс! Последва диагонален изстрел и на Мазрауи, след като гостите направиха нова атака. Ейбрахам стреля точно секунди след това, но Онана спаси. 

Лампард пусна в игра и героят от първата среща Миши Батшуай, който бе близо отново да отбележи, но ударът му бе спасен от Онана. Реферът даде само 4 добавени минути и Батшуай имаше още един шанс, но стреля по диагонала. Това беше и всичко в този изумителен двубой, завършил 4:4. 

Челси – Аякс 4:4
 
0:1 Ейбрахам 2 автогол
1:1 Жоржиньо 4 дузпа
1:2 Промес 20
1:3 Кепа 35 автогол
1:4 Ван де Беек 55
2:4 Аспиликуета 63
3:4 Жоржиньо 71 дузпа
4:4 Джеймс 74
 
Челси: Кепа, Аспиликуета, Томори, Зума, Алонсо (46 Джеймс), Ковачич (87 Батшуай), Жоржиньо, Маунт (60 Хъдзън-Одой), Уилиан, Пулишич, Ейбрахам 
 
Аякс: Онана, Мазрауи, Фелтман, Блинд, Талиафико, Ван де Беек, Мартинес, Нерес (72 Алварес) Зиеш (72 Схуурс), Промес, Тадич