Крилото на Челси Вилиан не бърза да подновява договора си, защото очаква оферта от Барселона, информира каталунският вестник "Мундо Депортиво".

Бразилският халф е с изтичащ договор и най-вероятно ще напусне "сините" след края на сезона, а "блаугранас" са кандидати за неговия подпис от доста време и дори изпратиха неуспешна оферта в размер на 40 милиона лири през лятото. 

Треньорът на Барса Ернесто Валверде иска да привлече бразилския халф на мястото на неговия сънародник Филипе Коутиньо, който вече играе в Байерн Мюнхен като преотстъпен. Вилиан е начело в неговия списък.

Флиртът между Барса и Вилиан е отдавна. Първо Пеп Гуардиола искаше да привлече кариоката на "Ноу Камп", но той изненадващо напусна родината си в посока Анжи Махачкала. През 2013 година каталунците отново искаха техничаря, но той избра Челси.

Има вероятност Барса и Вилиан най-после да си стиснат ръцете. От 1 януари южноамериканецът има право да преговаря с други клубове за личните си условия и следващото лято ще може да премине в Барса като свободен агент. Силен интерес към играча има също така от италианския хегемон Ювентус.