Собственикът на Челси Роман Абрамович е напълно ангажиран с отбора и битката му във Висшата лига и не се интересува от каквито и да евтини предложения за продажба на клуба, заяви Брук Бък, който заема длъжността президент.

Абрамович се сблъска с проблеми около подновяването на британската си виза през миналата година и през този сезон не беше забелязван на домакински мачове. Също така той се отказа от плановете си да обновява стадион Стамфорд Бридж.

Бък добави, че взелият през май израелски паспорт Абрамович, няма планове да продава клуба.

"Никога не съм чул и дума по този въпрос от него, никога не съм доловил нещо от рода: Време е да се подготвите за продажба или нещо такова, коментира Бък пред вестник Гардиън.

''Може би поради политическата ситуация има хора, които смятат, че могат да купят Челси на изгодна цена. Ние получаваме информация за подобни обсъждания, но наистина няма какво да кажем на тези хора, добави човекът с власт в Челси.

''Нещата, в които Абрамович е увлечен и се интересува, са нови играчи и как ще се удължат договорите на тези, чиито отношения приключват. Собственикът се вълнува от отбора така, както е било и от първия му ден тук", каза още Брус Бък.

Но Челси в момента не може да привлича нови футболисти заради трансферна забрана, наложена от ФИФА. Отборът, който не е особено опитен, е на 4-о място след 13 мача под ръководството на Франк Лампард.