Евертън се върна на победния път във Висшата лига след вдъхновено и силно представяне, което осигури 3:1 срещу Челси на „Гудисън Парк”. 

Под ръководството на Дънкан Фъргюсън Сините зарадваха изстрадалите си фенове и дадоха надежда, че скоро предстоят още по-добри дни за отбора. 

Доминик Калвърт-Люин вкара на два път ии тимът вече има 17 точки, като излезе от зоната на изпадащите. Челси пък загуби за трети път в 4 мача и позицията в Топ 4 може скоро да се окаже застрашена, след като отборът остава с 29 точки.  


Временният мениджър на домакините Дънкан Фъргюсън определено започна с атакуваща формация, в която се завърна Тио Уолкот. Освен това тимът бе с четирима в отбрана, а не с трима, както напоследък. Франк Лампард не направи промени от победата над Астън Вила, а на пейката се появи Рос Баркли. 

Началото бе отлично за домакините, които поведоха още в 9-ата минута. Ричарлисон пусна на фланга към Сидибе, след което продължи движението се напред, а след като французинът центрира, засече във вратата. Защитата на Челси определено не се справи добре и бразилецът отбеляза в трети пореден мач. 

Карамелите продължиха да играят добре и в 11-ата минута Ричарлисон се размина с подаване на Уолкот. Минути след това Калвърт-Люин пропусна да увеличи аванса, но Кепа се справи. 

Челси владееше топката, но едва след 25-ата минута стана опасен. Тами Ейбрахам пропусна в 32-ата минута, а удар на Маунт бе блокиран от Холгейт. В 40-ата минута голът за лондончани изглеждаше сигурен, след  като Пулишич предоля Сидибе и бе на път да намери Уилиан на празна врата, но Лука Дин се намеси страхотно и изби. В крайна сметка паузата дойде при аванс за мърсисайдци. 

Скоро след нея домакините отново удариха. Първо Сигурдсон, а след това Калвърт-Люин спечелиха единоборства, нападателят остана на чиста позиция и стреля през краката на Кепа за 2:0. 

Последва точен удар на Ричарлисон, спасен от Кепа, преди Матео Ковачич да върне интригата. Хърватинът стреля от въздуха и отбеляза страхотен гол, с който даде надежди за обрат. 

Това направи следващите минути нервни за домакините, но пък Евертън продължи да играе добре. Все пак в 64-ата минута Мейсън Маунт пропусна да изравни, стреляйки неточно от чиста позиция. 

Като цяло обаче, в играта на лондончани сякаш липсваше настроение и в 84-ата минута всичко свърши. Кепа даде ужасно подаване, Уолкот овладя, справи се със Зума и подаде на Калвърт-Люин. Той отклони към Том Дейвис, чийто удар бе блокиран от Канте, но отскочилата топка се оказа на пътя на Калвърт-Люин, който вкара и реши всичко. 

Евертън – Челси 3:1
 
1:0 Ричарлисон 5
2:0 Калвърт-Люин 49
2:1 Ковачич 52
3:1 Калвърт-Люин 84
 
Евертън: Пикфорд, Сидибе, Холгейт, Кийн, Дин (82 Бейнс), Шнайдерлен, Сигурдсон, Уолкот (86 Бернард), Ричарлисон (71 Дейвис), Айоби, Калвърт-Люин. 
Челси: Кепа, Джеймс (81 Батшуай), Кристенсен, Зума, Аспиликуета, Канте, Ковачич, Уилиан (71 Хъдзън-Одой), Маунт, Пулишич, Ейбрахам