Крилото на Челси Вилиан опроверга информациите, че  желае да напусне настоящия си клуб. Договорът на футболиста с лондончани изтича в края на сезона, но самият той призна, че в момента текат разговори между двете страни за подновяването му.

31-годишният Вилиан представляваше интерес за Барселона, но най-вероятно съвсем скоро той ще парафира нов контракт със „сините” от Лондон.

„Всички знаят, че обичам този клуб. Знаят колко се радвам да играя за Челси. Ако мога, ще остана тук до 40-годишна възраст, но футболът не винаги го позволява. Искам да остана, защото ми харесва да играя тук. Решението обаче не е само мое. Трябва да решим това заедно с клуба. Имахме разговори. Иска ми се да ви кажа, че ще остана, но в момента не мога да го направя”, сподели Вилиан, оставяйки си и „вратичка” за напускане.

Атакуващият футболист коментира и наболялата тема с расизма в Англия: „Расизмът е позор. Трябва заедно да намери начин да спрем това. Това е позор за всички. Надявам се националните федерации да предприемат решителни мерки", каза Уилиан, цитиран от Sky Sports.